Powiem tak: ja się zastanawiałem co kupić, chodziłem i pytałem prawie rok aż znalazłem dobrą okazję. Kupiłem Sony KDL37EX720. Oczywiście z kasą u mnie też nie bogato, więc raty rozwiązały problem.
Może ktoś powie że głupio brać raty, ale stwierdziłem że jak kupować to raz a porządnie a nie całe 200zł miesięcznie jest do przełknięcia.
Co do internetu, to faktycznie jeśli chodzi o przeglądarki internetowe, to jeszcze wszystko raczkuje. Jednak jeśli chodzi o oglądanie filmów np na YT, VOD czy innych to super sprawa, bez zabawy z podłączaniem komputera.
Moim sposobem na dowiedzenie się jak najwięcej o telewizorach, było łażenie po sklepach i wypytywania sprzedawców o wszystko. Każdy coś tam od siebie dorzucił, podrzucił swoje myślenie i tak przez około rok. Najważniejszy wniosek to taki że nie plazma ani LCD, tylko LED.
Ponieważ sygnał odbieram ze zwykłej anteny, ważne było dla mnie żeby był tuner DVB-T z MPEG4.
Ilość złącz HDMI i innych to drugorzędna sprawa. Internet chciałem ze względu na wygodę w oglądaniu filmów.
3D moim zdaniem to jeszcze zbyt młody wymysł i te okulary do oglądania... Wyszło że kupiłem TV z 3D, ale to w sumie przypadkiem i nie korzystam.
Pooglądaj, przemyśl, przelicz finanse i na spokojnie ogarnij temat. Ja nie żałuję że rok trwało moje wybieranie.