logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora LED 32 do 1800 zł - Samsung czy Toshiba?

TVBear 14 Lip 2012 14:31 7170 17
REKLAMA
  • #1 11105029
    TVBear
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam prośbę o pomoc przy wyborze telewizora. Szukam LEDa 32'', głównie ze względu na niewielką (ok. 2,5 m) odległość miejsca, z którego zazwyczaj będę oglądać TV. Zastanawiam się wstępnie między Samsungiem a Toshibą, ale jestem też otwarty na wszystkie inne opcje.
    Najważniejsze informacje:
    1. Telewizor wykorzystywany w 100% do kablowej telewizji cyfrowej, w tym kanałów HD.
    2. Nasłonecznienie pokoju nie powinno stanowić większego problemu.
    3. Zależy mi na tym, żeby dobrze współpracował z komputerem i żeby można było bez problemów oglądać na nim filmy z napisami (w różnych formatach).
    4. Nie zależy mi na Internecie w TV ani 3D.
    5. Zależy mi głównie na niezawodności i jakości obrazu.
    6. Budżet - chciałbym się zamknąć w 1800zł.
    7. TV oglądany zazwyczaj w 2 osoby, z pozycji na przeciwko ekranu, także łapanie kątów nie jest najważniejsze (ale oczywiście chciałbym, żeby spełniało chociaż min. przyzwoitości).

Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 11110053
    TVBear
    Poziom 9  
    Dzięki LOCOLOCO - ciekawe propozycje. Zainteresował mnie zwłaszcza Panasonic - jest trochę tańszy od Philipsa a ma właściwie te same funkcje. Słyszałem jednak, że Panasonici mogą mieć problem z czytaniem filmów w różnych formatach. Plotka, czy jest w tym ziarnko prawdy?
    Jak pisałem, wstępnie rozważałem Samsungi (głównie UE32D5500) i Toshiby. Warto, czy raczej omijać te marki z daleka? Czy poza Wifi i konwersją do 3D (na których niezbyt mi zależy) ten Panasonic ma jakieś istotne + w stosunku np. do wspomnianego Samsunga?
  • REKLAMA
  • #4 11111987
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 11113432
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 11114514
    TVBear
    Poziom 9  
    Hmm, no ok... pójdę do jakiegoś salonu i bliżej przyjrzę się tym dwóm modelom - Panasonic i LG. Porównam sobie też z tym Samsungiem. Dzięki za pomoc.
  • #7 11118232
    TVBear
    Poziom 9  
    Porównałem, poczytałem trochę i ostatecznie chyba trochę dopłacę i wezmę Philipsa 32PFL5007k.
  • REKLAMA
  • #8 11122328
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 11130994
    TVBear
    Poziom 9  
    Dzisiaj rano go kupiłem i zainstalowałem w mieszkanku. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.
    Zdecydowanie nie jestem znawcą tematu, ale na moje oko jakość obrazu jest naprawdę dobra - jest on bardzo realistyczny i plastyczny, a przede wszystkim wyjątkowo dobrze oddaje ruch - nic się nie rozmywa. Wifi i czytanie filmów z pendriva także bezproblemowo. Obsługa intuicyjna. Oglądanie kanałów HD - czysta przyjemność. Na tę chwilę polecam w 100%.
  • #10 11134390
    asterro
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    TVBear napisał:
    Czy poza Wifi i konwersją do 3D (na których niezbyt mi zależy) ten Panasonic

Ten model 32" chyba nie ma 3D...

Też się zastanawiam nad tym modelem (Panasonic 32E5) oraz wymienionym w temacie LG 32LV3550. Czy ten LG ma matrycę w technologii IPS czy inną?

Jak ogólnie wygląda porównanie tych telewizorów pod względem jakości obrazu, jego płynności, itd.?
  • #12 11135992
    TVBear
    Poziom 9  
    Zgadza się, ani ten Panasonic ani Philips w wersji 32'' nie mają 3D.
  • #13 11136301
    asterro
    Poziom 11  
    A czy ten polecany Panasonic E5 dużo różni się od ET5, czy tylko chodzi o 3D?

Wersja ET5 na pewno ma matrycę od LG, nie wiem jak z E5...
  • #14 11136534
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #15 11137012
    asterro
    Poziom 11  
    Może inaczej, ponoć ET5 ma nie najlepszą płynność, stąd pytanie czy to się automatycznie przenosi na E5?
  • #16 11137735
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #17 11138081
    asterro
    Poziom 11  
    To jest akurat prawda. Nawet w recenzji w brytyjskim 'What Hifi' zauważyli, że płynność ruchu to słaba strona tego telewizora.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora LED 32'' do 1800 zł, głównie do oglądania kablowej telewizji cyfrowej, w tym kanałów HD. Rozważa modele Samsung i Toshiba, ale jest otwarty na inne opcje. Kluczowe wymagania to dobra jakość obrazu, niezawodność, możliwość odtwarzania filmów z napisami oraz brak potrzeby korzystania z Internetu i 3D. W odpowiedziach polecane są także modele Panasonic 32E5, Philips 32PFL5007 oraz LG 32LV3550, z uwagą na ich jakość obrazu i funkcjonalność. Użytkownik ostatecznie decyduje się na Philipsa 32PFL5007, który zapewnia dobrą jakość obrazu, intuicyjną obsługę oraz bezproblemowe odtwarzanie kanałów HD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA