logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SyncMaster S23A350H – brak sygnału HDMI po wybudzeniu komputera

goalabek 12 Sty 2012 16:22 5528 5
REKLAMA
  • #1 10386529
    goalabek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wczoraj kupiłem monitor do komputera Samsung sync master s23a350h i po kilku godzinach korzystania postanowiłem kupić kabel hdmi, i tu się zaczyna problem.

Wypiąłem kabel vga i podłączyłem kabel hdmi do monitora i do karty graficznej i przy włączaniu komputera wyskoczyło mi okienko "analog" i po chwili przełączyło na "hdmi". Niby wszystko dobrze ale jak uśpiłem komputer to mi przy próbie włączenia komputera wyskakuje komunikat "podłącz kabel sygnałowy" czy coś w tym stylu i później nie ma obrazu a komputer działa. Po kilku nieudanych próbach włączania, postanowiłem wyłączyć listwę zasilającą i to pomogło i monitor się włączył, ale nie będę cały czas wyłączał listwy bo to nie tak ma być.
    Proszę kolegów i koleżanki o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12502466
    gkubins
    Poziom 2  
    Witam,
    czy problem z monitorem udało się rozwiązać?
    mam ten sam monitor od pewnego czasu i również dotknął mnie ten sam kłopot

będę wdzięczny za info

gary
  • REKLAMA
  • #3 12666099
    9osiol9
    Poziom 13  
    dzisiaj mam dokładnie to samo, udało się rozwiązać problem ? albo jakieś informacje jak go rozwiązać ?

tylko u mnie w ogóle się nie włącza obraz, w menu monitora nic nie da się zmienić ( zablokowane)
  • REKLAMA
  • #4 12670790
    gkubins
    Poziom 2  
    cześć,
    mój monitor nadal stoi w kącie (pracuję na starym poczciwym lg), zastanawiam się jeszcze nad zasilaczem. Jeśli ktoś uporał się z problemem proszę o info.

pozdrowka
  • REKLAMA
  • #5 12671559
    michał_bo
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Panowie. Miałem ten monitor na serwisie przez 2 tygodnie, obdzwoniłem techsupport samsunga 1000-krotnie i od jednego kumatego Pana dowiedziałem się, że mają one wadę w FW i trzeba zrobić upgrade. Jest na stronie samsunga (6 miesięcy temu był) do ściągnięcia FW i programik do flasha (chyba przez HDMI :?). Naszukałem się tego jak igły w stogu siana toteż zachęcam do cierpliwego szperania. W moim przypadku temat rozwiązał się w 15 minut. Powodzenia.
REKLAMA