logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak internetu w TL WR743ND (połączenie z TL WR740N)

Maqs_PL 12 Sty 2012 16:37 1140 0
REKLAMA
  • #1 10386581
    Maqs_PL
    Poziom 1  
    Witam,

przekopałem się przez wszystkie posty w temacie internetu przez AP client, niestety nic nie pomogło.

Pomóżcie pliz!

Układ wygląda następująco:

TL WR740N (192.168.1.1) rozsiewa wifi po domu, a także daje internet przez kabel
    TL WR743ND łapie WIFI i rodziela kablem do TV, amplitunera i czasami do laptopa (wszystko przez kabel).

PROBLEM:

Po pierwszym podłączeniu WR743ND (jako AP Client Router), podpięciu się do WIFI i zmianie adresu LAN (na 192.168.2.1) wszystko chodziło bez zastrzeżeń. Z niewiadomych przyczyn przestało po jakichś 3 dniach, a nic nie było zmieniane w routerach. Wygląda trochę jakby obydwa routery się nagle "pogryzły".

Od tego czasu, po licznych restartach, wgrywaniu nowego software'u itd, jeszcze tylko dwa razy udało mi się połączyć z internetem, ale tylko na chwilę. Później, po jakiejkolwiek zmianie w WR743ND (np wyłączenie rozsiewania WIFI) i restarcie internetu znowu nie było.

Próbowałem jeszcze wyłączenie DHCP w WR743ND, ale to powoduje że nie mam ani internetu ani nie mogę połączyć się z routerem...

Czy ktoś ma może pomysł jak rozwiązać ten problem?

Z góry serdeczne dzięki za pomoc!
  • REKLAMA
REKLAMA