Witam
czy amplituner yamaha rx v 661 będzie współpracował z anteną do odbioru cyfrowego ??? Pozdrawiam
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammariuszbanc napisał:Podłączyłem antenę dookolną instalując ją na dachu bloku - odbiór można ocenić na 3= , kupiłem też antenę dookolną z zasilaczem i po podłączeniu skutek taki sam.
Cytat:W odległości około 30 km od mojego miejsca zamieszkania niedawno został uruchomiony nadajnik cyfrowy - może są jakieś anteny, które umożliwiłyby jakiś dobry odbiór sygnału???
mariuszbanc napisał:Antena dookólna z zasilaczem, o której pisałem to kupiona na allegro cyt. ( Antena radiowa UKF / FM z wzmacniaczem zewnętrzna dookólna radiowa "HOKEJ AKTYWNA").
Cytat:Z tego co producent zapewniał opisując tą antenę przeznaczona jest ona do odbioru słabych sygnałów radiowych w zakresie UKF i FM wokół swojej osi.
Cytat:Przez odpowiednie ułożenie ramion dipola półfalowego i jednego z najlepszych, a zarazem najmniej podatnego na zakłócenia wzmacniacza, antena ta ma znakomity zysk energetyczny.