logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Motoroli XX.13.13 i wyższych za pomocą EMMI Box i Motokey?

Maggot 26 Lut 2003 12:23 2266 6
REKLAMA
  • #1 110162
    Maggot
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Czy da się pozbyc simlock a z nowych wersji motoroli XX.13.13 i wyżej
    mając emmi box + motokey? A jeśli tak to jak ?
  • REKLAMA
  • #2 110444
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Z tego co się orientuję to nie da się zrobić tego tym sprzęcikiem (sam mam takie oprzyrządowanie). Ja osobiście robię to po IMEI, a koleś przysyła mi gotowy kod do wklepania 8)
  • REKLAMA
  • #3 110448
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Z tego co się orientuję to nie da się zrobić tego tym sprzęcikiem (sam mam takie oprzyrządowanie). Ja osobiście robię to po IMEI, a koleś przysyła mi gotowy kod do wklepania 8) Jest możliwość zrobienie (nie próbowałem - wolę nie uwalić) przez downgrade softu, ale trzeba rozebrać telefonik i wlutować się w test point, aby w odpowiednim momencie podać tam impulsik. Poczytaj na forum w www.techtronic.pl w dziale Motorola 8)
  • REKLAMA
  • #4 110717
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    da sie zrobic nawet bez motokeya samym emmi i programem pemaster, ale test point musi byc załozony bo sie nie zbootuje. Problem jest tylko tego typu ze nie ma polaka w menu. Jak ktos ma polskiego flasha do V50 V51 i 3690 to prosze na kolanach, a nawet błagam (hihi)
  • #5 111021
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Jak juz jestesmy w temacie motek, to ostatnio wgrywalem polaka do t192 i przy ponownym wlaczeniu na 99% juz sie nie chcial wlaczyc, a teraz calkiem martwy. Jakies sugestie, moze jakis testpoint :?:
    Pozdro,
    Tomasz WL
  • REKLAMA
  • #6 111223
    Maggot
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Drodzy koledzy gdzie w takim razie jest testpoint i jak się używa tego punktu przy flashowaniu. Jak sie bezpiecznie flashuje pemasterem te motki i czy można to robic softem motokeya. Rozumiem, że kolega dziur ma flasha bez polaka, czy tu może chodzi o sam lang. W każdym razie ja dysponuje flashami od motokeya.
    Przy okazji kto może mi zaoferować w przyzwoitej cenie simloki po imei u.
  • #7 118055
    gsmline
    Poziom 24  
    Ocena: 30
    Hmm ja robie emmi ful 16mb przez test point, a słyszałem że pemasterem przy flashowaniu xx.13.13 - i wyższych uwala się procesor ale nie testowałem bo po co ryzykować?? fullem na 13.0x lub na niższe a potem pemasterem i gotowe. Test point w xx.13.13 jest kolo zloncza klawiszy po prawej ;) zwierać do plusa bateri.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nie da się zdjąć simlocka z Motoroli z wersjami oprogramowania XX.13.13 i wyższymi wyłącznie za pomocą EMMI Box i Motokey bez dodatkowych czynności. Możliwe jest zdjęcie simlocka po IMEI, otrzymując kod do wpisania. Alternatywnie, można wykonać downgrade softu, co wymaga rozebrania telefonu i podłączenia do test point, aby podać impuls w odpowiednim momencie. Użycie samego EMMI z programem Pemaster jest możliwe, ale wymaga założenia test point, ponieważ telefon inaczej się nie zbootuje. Flashowanie pełnym softem (np. EMMI full 16MB) przez test point jest bezpieczniejsze, natomiast flashowanie Pemasterem na wersjach XX.13.13 i wyższych może uszkodzić procesor. Test point w wersjach XX.13.13 znajduje się obok złącza klawiszy po prawej stronie i należy go zwierać do plusa baterii. Flashowanie Motokeyem jest możliwe, ale wymaga ostrożności i znajomości test point. Problemem jest również brak polskiego języka w menu po flashowaniu niektórych wersji softu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA