logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć sterownik Tech ST-24 do pompki Grundfos UPS 25-40?

mackod 14 Sty 2012 14:44 11728 4
REKLAMA
  • #1 10395703
    mackod
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam,
    mam pytanie do ekspertow (zgory przepraszam za banalne pytania), jak zamontować sterownik tech st-24.(nadmuch ewmar- ness)
    Mam ogniwo biecz s6wc oraz pompke grundfos ups 25-40 w sklepie powiedzieli mi ze podlaczenie jest proste.
    Ja jednak mam kilka pytan.
    1) jak podlaczyc pompke ? na wyjsciu ze sterownika mam kabel wychodzacy , gdzie na koncowce sa trzy kable(polaczony brazowy z niebieskim) oraz zielono-zolty -mam po prostu te kable podlaczyc do pompki?( jak pod zasilanie)
    2) jak podlaczyc czujnik kotla ? (na piecu mam wskaznikowy miernik temperatury, rozumiem ze mam go wykrecic i wlozyc tam ten czujnik?)
    3) kabel "termik" mam go wlozyc tam gdize czujnik temperatury kotla?

Jezeli jest jakas gotowa instrukcja montazu bylbym wdzieczny za linka. nie wiem czy moge sam to podlaczyc czy musze wzywac speca od kotłow..
    dzieki za porady
  • REKLAMA
  • #2 10395741
    piracik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1976
    mackod napisał:
    sa trzy kable(polaczony brazowy z niebieskim) oraz zielono-zolty - pytanie co z nim zrobic?

Może lepiej wezwij serwis. Taka usługa nie jest droga, a przynajmniej będziesz spał spokojnie.
  • REKLAMA
  • #3 10395762
    mackod
    Poziom 10  
    jak nie znajde odpowiedzi to pewno sie tak skonczy, moze pytania wygladaja banalnie, ale totalnym laikiem nie jestem, po prostu z takimi rzeczami nie mialem wczesniej do czynienia. Domyslam sie ze pompe musze po prostu podlaczyc zamiast pod zasilanie to do tego kabla(sterownik musi jakos ta pompa sterowac).
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 10395789
    piracik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1976
    Obawiam się, że możesz zrobić sobie krzywdę lub swoim bliskim skoro nie wiesz do czego jest przewód żółtozielony, gdzie powinien być wpięty i jak bardzo jest on ważny.
  • #5 10395835
    mackod
    Poziom 10  
    nie no wiem, ze zoltozielony to masa:) bez przesady:), moze faktycznie zadalem pytanie jakbym totalnie nie znal sie na sprawie.
    chce sie dowiedziec po prostu dwoch rzeczy, czyli co z tymi czujnikami (pieca, termik) oraz czy po prostu tym kablem podlaczyc pompke (jak pod zasilanie)

Dodano po 42 [minuty]:

chyba wiem jak podlaczac, prosze tylko o potwierdzenie, czyli:
    - czujnik temperatury i termik - ida tam gdzie teraz mam "analogiczny" zegar temperatury,
    - pompke podlaczam zamiast do sieci to do kabla ze sterownika,
    - podlaczam nadmuch do sterownika.
    no to chyba byloby wszystko.
REKLAMA