Tzn ze HDMI mam walniety ? SA kable 1.4 HDMI czy ta wersja bedzie przenosic dzwiek przy OUT->IN ?
Wszytskie wyjscia w TV mam IN(jedynie optikal out), w kinie HDMi mam out.
Sprzęt elektroniczny to nie drzwi którymi da się wchodzić i wychodzić.
Jeżeli napisane jest IN to znaczy że podłączasz tu sygnał który chcesz zobaczyć lub usłyszeć na TV, natomiast jeśli napisane jest OUT to znaczy że sygnał będzie wysłany do innego urządzenia.
Tobie pozostaje jedynie wyjście optyczne.(optikal out)
No i nie masz racji. Nie mam optikala w kinie.
Sory potrzebuje fachowej porady a nie pitu pitu.
Rozwiazanie jest Scart out=>2xrca.
Panie fachowcu, nie wiesz co to jest wejście/wyjście i naucz się po ludzku wklejać zdjęcia to nie będzie niedomówień. Jak podłączysz w taki sposób to będziesz miał jedynie dźwięk stereo.
Jest zasada nie masz pojecia nie pisz, i nie zaslaniaj sie zdjeciem bo "złej baletnicy.........." . Korektor dzwieku w kinie zajmie sie wszytskim. Zamykam temat.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem dźwięku z telewizora do głośników kina domowego LG po podłączeniu przez HDMI. W odpowiedziach wyjaśniono, że porty HDMI w telewizorze są zazwyczaj oznaczone jako IN (wejście) i OUT (wyjście), co wskazuje na kierunek sygnału. Użytkownik zauważył, że nie ma wyjścia optycznego w kinie domowym, co ogranicza możliwości podłączenia. Zasugerowano użycie złącza SCART OUT do 2xRCA jako alternatywne rozwiązanie dla przesyłania dźwięku. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.