logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pace Mss238-G analog + diseq czy to bedzie dzialac?

him2k 19 Gru 2004 23:24 1047 2
REKLAMA
  • #1 1073872
    him2k
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam, mam pytanie do tutejszych forumowiczow. Posiadam tuner Pace Mss238-G stary analogowy... ma jakies 5 lub 6 lat. Jest to tuner w ktorym sa wejscia na 2 konwertery... dotychczas od kazdego konwertera do tunera prowadzil kabel koncentryczny, chcialbym to zastapic czyms takim co sie nazywa diseq (sumator???). Z tego co mi powiedziano dzila to urzadzenie tylko z nowymi urzadzeniami cyfrowymi... jednak ktos mi powiedzial ze mam to sprawdzic dlatego postanowilem sie zapytac na tutejszym forum. Przepraszam za okreslenia ktorych uzywam ale nie jestem szarym ludzikiem ktory nie ma stycznosci z elektronika na codzien ;)
  • REKLAMA
  • #2 1074050
    potekw
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Każdy przełącznik tłumi odbierany sygnał. Ten o którym pisałeś jest konieczny z prozaiczej przyczyny- tunery obecnie mają tylko jedno wejście LNB.
    W Twoim przypadku dwa przewody do konwerterów to najrozsądniejsze wyjście. A co do działania, Twój PACE obsługuje jedynie przełaczniki napięciowe 0/12V podłączone do 8-mej nogi w eurozłączu do tv.
    Diseq odpada.
  • #3 1076231
    bnacha
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    chyba, że do 8 nóżki tunera podepniesz generator diseqc 1.o a za nim dasz 2 wejściowy przełącznik diseqc

ale i tak prościej i taniej zrobić to na przełączniku 0/12V
REKLAMA