logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw komputerowy z Techplanet – czy wszystkie podzespoły są kompatybilne?

dawiek1998-19 18 Sty 2012 17:45 961 2
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10415437
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8229
    Będzie grać, ale moje uwagi do tego zestawu są następujące (kolejność zgodna z zestawieniem na stronie):

- nagrywarka - po co kupować za 100zł nagrywarkę firmy HP, która w rzeczywistości jest OEMem firmy LiteOn z logo HP? Ta sama bez logo HP (LiteOn) kosztuje 75zł. Ja sam polecę bardziej LG, gdyż nagrywarki DVD firmy LiteOn w moim przekonaniu nie są już takie dobre, jak starsze napędy CDRW tej firmy.

- co do czytnika warto się upewnić, że obsługuje karty SDHC. Nie ma takiej informacji w opisie. Sam brałem niedawno 2x tańszy czytnik Modecoma, obsługuje SDHC i działa bez zarzutu, nie twierdzę przy tym, że czytnik Samsunga jest zły/lepszy/gorszy.

- Obudowa uznawana za dobrą, mimo to ja nie przepadam za obudowami z zasilaczem montowanym u dołu :) Ale obudowa to kwestia gustu, na pewno jest solidnie wykonana.

- Pamięci Goodram nie są złe, ale do OC się nie nadają i nie mają chłodzenia. Wolałbym nawet tańsze A-Data DDR3 8GB(2x4GB) 1333MHz Gaming Series CL9, albo na przykład minimalnie droższe Patriot DDR3 8GB(2x4GB) 1600MHz G2 Series CL9.
REKLAMA