logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laguna 2 1.6 16v 2001 - Kod błędu C1103, kontrolka serwis i ESP po uruchomieniu

maniubmw 19 Sty 2012 16:40 2010 9
REKLAMA
  • #1 10419280
    maniubmw
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z laguna II 2001rok 1.6 16v po wsadzeniu karty do czytnika wszystkie kontrolki zapalają sie a potem gasną tak jak powinno być, ale od razu po uruchomieniu silnika zapala sie kontrolka serwis i esp. Podjechałem do elektryka i na komputerze wyświetla kod C1103 czy ktoś wie co to może być albo jak to naprawić bo nigdzie nie ma oznaczenia tego błędu .Niekiedy normalnie zapale silnik i te kontrolki sie nie zapalają a przejadę parę metrów i sie zaświecą dopiero jak znowu zgaszę silnik wyciągnę kartę to gasną .Dla mnie to wygląda jakby coś gdzieś nie łączyło ale to tylko moje domysły może ktoś juz miał coś podobnego .Dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 10419294
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2496
    maniubmw napisał:
    Podjechałem do elektryka

Gość obok elektryka nawet nie stał, oddaj mu auto i powiedz że chcesz odebrać sprawne.
  • REKLAMA
  • #3 10420164
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10420205
    kidu22
    Poziom 35  
    Ocena: 740
    borsche napisał:
    Podepnij Clip a nie badziewie.

I co ma do tego góra sprzętu skoro brak wiedzy i talentu!
  • #5 10420206
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 10422133
    maniubmw
    Poziom 2  
    Witam .
    Dzisiaj doszło chyba coś nowego ,rano nie udało sie odpalić auta tak jakby coś wyładowało akumulator ,centralny zamek zadziałał kontrolki sie zaświeciły ale po naciśnięciu guzika start słychać tylko cykniecie chyba przekażnika ,a po podpięciu kabli rozruchowych odpaliła od razu -Zachciało mi sie francuza ::)))
  • #7 10422183
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 10422242
    legion321
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Co do ESP to podłączyć musisz pod CLIPa i dowiesz się co boli Twoją Lale. Obstawiam że to będzie czujnik przyspieszenia poprzecznego. ale dopóki się nie upewnisz to nie czytaj tego linka (tam jest jak naprawić czujnik za 0zł :)ja wczoraj naprawiłem i wszystko super :) Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #9 10422590
    fuelinyourblood
    Poziom 35  
    Ocena: 1390
    Nie ma znaczenia jaki sprzet podłaczasz. Choc dobry sprzet jest wazny. Sprawdź dokładnie jakie to błędy? Zasilanie na kostce i ładowanie? Akumulator moze byc rozładowany z powodu braku ładowania lub masz pobór pradu.
  • REKLAMA
  • #10 10424620
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2496
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Na tym forum wymagamy minimum wiedzy na temat aut oraz minimum własnego wkładu w zlokalizowanie usterki.

Kosz.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Renault Laguna II 1.6 16v z 2001 roku, gdzie po uruchomieniu silnika zapalają się kontrolki serwis i ESP. Po podłączeniu do komputera diagnostycznego wyświetla się kod błędu C1103. Użytkownik zauważa, że czasami kontrolki się nie zapalają, a po przejechaniu kilku metrów ponownie się aktywują. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie akumulatora, ładowania oraz podłączenie do narzędzia diagnostycznego CLIP, aby zidentyfikować problem, który może dotyczyć czujnika przyspieszenia poprzecznego. Dodatkowo, użytkownik informuje o problemach z uruchomieniem silnika, co może wskazywać na rozładowany akumulator.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA