logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy jonizator powietrza skutecznie działa w pomieszczeniu 20m2?

an_mat 20 Sty 2012 17:02 4921 3
REKLAMA
  • #1 10424069
    an_mat
    Poziom 12  
    Ocena: 46
    Witam.Zamierzam kupić taki jonizator Link.Czy ktoś może powiedzieć coś więcej na jego temat,pytanie do osób które znają zasadę działania jonizatorów i go mają lub znają jego budowę.Zastanawiam się czy takie małe urządzenia faktycznie zdoła zjonizować powietrze w pomieszczeniu około 20m2
  • REKLAMA
  • #2 10425457
    fernandosucre
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 204
    Jonizatory są dostępne na rynku jest tego naprawdę dużo jak chcesz coś takiego kupić kup markowy produkt. Nie wiem co to za urządzenie ale jeśli ktoś w opisie umieszcza zdanie, że leczy astmę to ja bym sobie odpuścił na dzień dobry. Astma jest nieuleczalna. Niewiedza sprzedającego i slogany jakimi się posługuje wskazuje na super ściemę. Nie polecam nie odradzam ja bym sobie odpuścił. Pozdrawiam.

Dodano po 3 [minuty]:

LECZY
    - Astmę, choroby kataralne i gardła
    - Gruźlicę, nadciśnienie
    - Reumatyzm, migreny
    - Nerwobóle, system nerwowy
    - Miażdżycę, tarczycę
    - Bezsenność i wiele innych chorób
    Powinni jeszcze dopisać że gospodarkę GRECJI oraz nasz budżet uleczy. NO coment. Tak na marginesie fajny link dawno się tak nie uśmiałem.
  • REKLAMA
  • #3 10436604
    Miałkot
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam.
    Mam ten jonizator i powiem od razu: - szkoda pieniędzy!
    Rzeczywista wydajność jest znikoma!
    Po otwarciu obudowy okazuje się, że w środku jest prosty powielacz napięcia sieciowego i nic więcej. Nie ma przetwornicy, nie ma wstępnego transformatora wysokiego napięcia, więc skąd miałaby się brać ta "wysoka" wydajność ?
    Po policzeniu stopni powielacza, okazuje się, że na wyjściu otrzymuje się napięcie zaledwie... ok. 2kV.
    Do tego, żeby nasycić jonami ujemnymi pomieszczenie o objętości 75m 3 potrzebne jest napięcie co najmniej ok 30 - 50kV.
    Tak więc nie jest prawdą to, co nam wmawia sprzedawca z linku.
    Szkoda pieniędzy!
  • #4 13970154
    an_mat
    Poziom 12  
    Ocena: 46
    Dziekuje za odpowiedź ,też tak myślałem że za takie $$$ to wielkie nic-nie kupiłem
REKLAMA