logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 3940 - migająca dioda, brak reakcji drukarki po wolnym drukowaniu

axeaxe 21 Sty 2012 21:03 6056 2
REKLAMA
  • #1 10429676
    axeaxe
    Poziom 1  
    Witam.

Na początku powiem, że spędziłem już kilka godzin na szukaniu problemu i znalazłem nawet bardzo podobny temat, w którym objawy są bardzo podobne do moich, niestety w tamtym temacie nikt nie pomógł, zatem zdecydowałem się założyć swój.

Więc tak: posiadam od 2006 roku drukarkę HP 3940. Zawsze drukowała bez problemów, a kilka dni temu nagle zaczęła najpierw drukować bardzo wolno (zamiast jednej strony przez przez kilkanaście sekund to drukowała ją ok 4-5 minut, nie żartuję), a potem całkowicie przestała cokolwiek drukować. Kiedy ustawiam drukowanie nic się nie dzieje, tzn nie ma żadnych dźwięków i żadnej reakcji drukarki (miga tylko główna dioda).

Co zrobiłem:

1. Dwa razy przeinstalowałem całe oprogramowanie i sterowniki - bez rezultatu
    2. Włożyłem kabel USB do innego złącza - bez rezultatu
    3. Podłączyłem drukarkę do innego komputera - bez rezultatu
    4. Kupiłem nowe pojemniki z tuszem (od 2006 do 2009 korzystałem z tuszów oryginalnych, od 2009 do teraz zamienniki) - bez rezultatu
    5. Usunąłem pojemniki z tuszem aby przeczyścić te miejsca styku pojemników z drukarką (nie wiem jak to się fachowo nazywa, mam nadzieję że mnie rozumiecie, chodzi mi o te miejsca gdzie wkłada się pojemniki z tuszem) - bez rezultatu

Te 5 rzeczy nic nie dały, nie ma nawet najmniejszej zmiany - cały czas miga dioda i drukarka nie reaguje na polecenia drukowania. Po zainstalowaniu drukarki na nowo nie chce nawet drukować strony testowej.

Proszę o pomoc. Wiem, że drukarka ma już swoje lata i dobrze by było kupić nową, ale to znów wydatek 200-300 zł a tego bardzo chcę uniknąć :(
  • REKLAMA
  • #2 10429813
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    A twojego opisu wynika, że masz uszkodzoną karetkę lub elektronikę. Na początek należy podstawić sprawną. Jeśli będziesz potrzebował to mam takie karetki na stanie. Jakby co to pisz na PW.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA