logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic SA-AK25 brak sygnału audio dla głośników niskotonowych

Pinger 21 Sty 2012 21:55 4828 9
REKLAMA
  • #1 10429959
    Pinger
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam

mam problem z wieża Panasonic SA-AK25. Problem pojawił się nagle:)

Mianowicie nie ma sygnału dla głośników niskotonowych - ale z małym wyjątkiem, bowiem można podłączyć jeden głośnik niskotonowy korzystając z LEWEGO plusa i PRAWEGO minusa. Problem ilustruje na załączonym obrazku

Proszę o pomoc gdzie szukać winowajcy

Dodam jeszcze ze miernik pokazuje zamkniecie obwodu po podlaczeniu do miejsc oznaczonych na czerwono - tego nie rozumiem...

Wiecej zdjec tutaj:

https://picasaweb.google.com/pingerek/SaAk25?...key=Gv1sRgCLDo3ZD2l4_e-AE#5700119638197826082
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10432647
    tik_tak
    Poziom 36  
    Ocena: 373
    Wszystko działa prawidłowo , otwórz i prześledź schemat a wszystko się rozjaśni.
    W wielu sprzętach serii mini Panasonic stosował szeregowe łączenie niskich tonów.
  • #4 10438905
    Pinger
    Poziom 12  
    Nie do końca właśnie ten schemat rozumiem.. za to nie rozumiem dlaczego mogę podłączyć głośnik tylko w ten sposób jak pokazuje zdjęcie.. czyli na krzyż
  • REKLAMA
  • #6 10439096
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 10439600
    Pinger
    Poziom 12  
    witam

to szeregowe łączenie to jakaś ściema bo wcześniej bez problemu można było podłączyć jeden głośnik do lewego albo prawego kanału... nie trzeba było podlączać dwóch [głośników - dla moderatora]

Zdanie rozpoczyna...? Kończy...?
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #8 10440155
    tik_tak
    Poziom 36  
    Ocena: 373
    Popatrz na schemat i wróć do sieci komputerowych :)

PS. Albo masz zimne luty pod gniazdem wyjść głośnikowych albo jeden przewód/głośnik przerywa w jednej kolumnie.
  • #9 10440174
    Pinger
    Poziom 12  
    Widze ze moderatorzy sie na mnie uwzięli. Nie wiem co jest nie tam w mojej wypowiedzi a jej charakter nie rożni sie od mojego przedmówcy!

Nie uwzięli, tylko Kolega nie używa zdań.
    3.3. Użytkownik zobowiązany jest niezwłocznie wykonać polecenia moderatora.
    GM
  • #10 10458691
    Pinger
    Poziom 12  
    Witam

Panowie pomożecie mi z tymi głośnikami czy bede musiał (jak mi radzi jeden z kolegów na PM) udać sie do serwisu rtv bo prawdopodobnie padł "uklad tonow niskich" ?

EDIT

Cytat:

PS. Albo masz zimne luty pod gniazdem wyjść głośnikowych albo jeden przewód/głośnik przerywa w jednej kolumnie.

nie ma zimnych lutów. Oba głośniki działają jak podłącze je w konfiguracji pokazanej na pierwszym zdjęciu wiec to coś na płytce. Na zdjęciu te luty wyglądają strasznie bo wylutowywałem te złącza żeby sprawdzić czy w nich coś nie padło.

Moderowany przez dj-MatyAS:

3.3. Użytkownik zobowiązany jest niezwłocznie wykonać polecenia moderatora.
    Brak poprawy postów już napisanych, a na dodatek kolejny post z małej litery...
    Celowe działanie - Ostrzeżenie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z wieżą Panasonic SA-AK25, polegający na braku sygnału audio dla głośników niskotonowych, z wyjątkiem sytuacji, gdy jeden głośnik jest podłączony w nietypowy sposób (lewy plus, prawy minus). W odpowiedziach sugerowane jest, że problem może wynikać z szeregowego łączenia głośników niskotonowych, co wymaga podłączenia obu głośników. Użytkownik podkreśla, że wcześniej mógł podłączyć jeden głośnik bez problemu. Inne sugestie obejmują sprawdzenie zimnych lutów oraz potencjalne uszkodzenie układu tonów niskich na płytce. Użytkownik rozważa wizytę w serwisie RTV.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA