Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SAECO INCANTO DE LUXE wyrzuca klocki z kawą

bolek 22 Jan 2012 15:06 3135 2
    bolek
    Level 35  
    Nie sygnalizuje błędów. Zmieli kawę, poruszy jednostką centralną i tak jak by odpalił pompe, chwilę pobrzęczy i ją wywala klocka do zbiornika fusów.
    Jednostka w palcach chodzi raczej bez zacięć. Co do pompy to miałem już pewne obawy bo po zdławieniu "odpływu" pokrętłem SSB ekspres zaczynał piszczeć i kawa ledwo co leciała.

Co sugerujecie?. Brak wody,problemy z pompą dadzą taki efekt?
    kifek
    Level 2  
    Mam podobny problem. Gdy robię kawę wszystko jest ok mieli ale gdy przychodzi do momentu nalewania kawy klocek z kawą zostaje wyrzucony, a kawa nie nalana do filiżanki. Gdy po czymś takim wyłączą i zaraz włączę maszynę i ewentualnie odpowietrzę za pomocą dyszy z parą, kawa zostaje normalnie zrobiona. Czasami przez dłuższy czas taki problem nie występuje, ale ostatnio zaś się pojawia. Fakt faktem maszyna ma już prawie 5 lat, ale przez ten kres czasu raczej działała naprawde bez zarzutów. Czy ktoś wie jaki może być problem ?
    bolek
    Level 35  
    Ja póki co rozebrałem jednostkę centralną na części pierwsze, przeczyściłem i posmarowałem. Póki co ok, ale jakoś nie jestem przekonany że to było przyczyną. W każdym razie ja nie musiałem go odpowietrzać, a przynajmniej nie było widać takiej konieczności.