logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oświetlenie dyskotekowe dla mobilnego DJ na salę 100-150 m², budżet 1500 zł

djpietraś 23 Sty 2012 17:27 1645 1
REKLAMA
  • #1 10437878
    djpietraś
    Poziom 9  
    Witam, zaczynam przygodę jako mobilny DJ. Mam pytanie dotyczące oświetlenia na takie oto imprezy. Średnia wielkość sali to 100/150 m^2. Mam na oświetlenie jakieś 1500 zł. Zrobiłem listę, lecz nie wiem czy to wydoli na salach takiej wielkości.

Laser "Ibiza" LAS60G - moc 60 mw.
    Zig - Zag (na halogenie, chyba nie muszę tłumaczyć)
    Stroboskop 1500 Wat
    Dymiarka 1200 Wat
    i oczywiście statyw.

Da radę to na sali, czy efekt raczej kiepski ?

Co zmienić ?

Pozdrawiam, djpietraś
  • REKLAMA
  • #2 10444774
    LJOZWIAK
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witaj !

Cięzka sprawa światełka to indywidualna sprawa.. kazdy ma inny pomysł na salę, inny budżet. Ideał to roznego rodzaju efekty i światełka to rodzaju muzyki, wszystko w czasie i rytmie połączone ale przesadziłem tutaj -- na potańcówki i weselka wiele nie trzeba niektore kapelki nieuzywają swiatelek, ale mimo wszystko swiatelko to coś ciepłego więc warto cos miec.
    Osobicie uwazam i to prawda że swiatla na LEDACH to marnota -chodzi mi
    cena do ich efektów , więc uzywam zarówek i palników.

Zig- Zag pewnie z 20 masz wskazane światełko dobrze mieć ze dwa !
    efekt rozproszenia ale bardzo jasny mozna oswietlenie sali wylaczyc
    i jest sympatycznie.
    Laser "Ibiza" LAS60G nie wiem do czego to rownać wypelnienie salki moze cos jak gobo ale pięknych i kolorowych figur to on niezbuduje.

Stroboskop 1500 Wat - dyskoteki, zabawy, studniówki, na weselu cos lzejszego z efektem strobo by sie przydało - np fajny jest Eurolita BR-100(błyska kolorowo i nie razi)

Dymiarka 1200 Wat - standard

WNIOSKI !!!!!!!!!
    w/g mnie brakuje ci efektu stałego na zaznaczenie środka sali - np jakis Flower z GOBAMI , bo zigzag lata szybko tylko cien spiralki zarowki wali na salę. a przyda sie cos stalego na ziemi zeby sie krecilo (Flower Gobo).

Cos więcej - nie ma sensu ludzie są malo wymagający i słabo się znają a imprezka jak kazda imprezka //byle mrygało i to w miare jasno - muzyka gra światło mryga wódka się leje// .

Podziwiam ludzi co inwestują kosmiczna kasę w najnowsze najmocniejsze LEDy , GŁowy DMX sterowniki kosmiczne - pisza programy heh. ale co kto lubi ich sprawa

jak cos pisz do mnie podpowiem :-) LJOZWIAK(_at_)go2.pl
REKLAMA