logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd PHP przy edycji strony O MNIE na www.budowyremonty.pl

michalb5100 23 Sty 2012 20:14 1407 15
REKLAMA
  • #1 10438853
    michalb5100
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam!

Nie wiem czy dobrze trafiłem ale może ktoś da radę mojemu problemowi ???

Powiem szczerze żę mam mały problem choć może i to duży problem , otórz mam stronę www.budowyremonty.pl , jeszcze przed awarią logowałem po zalogowaniu dochodziły dodatkowe zakładki np: edycja itp , ostatnio wszedłem i chciałem zmienić opis strony głównej O MNIE , a tu zong :::

warning: call_user_func_array() [function.call-user-func-array]: First argument is expected to be a valid callback, 'page_node_form' was given in /home/michalb5/domains/budowyremonty.pl/public_html/includes/form.inc on line 218.

Dzwoniłem do administratorów domeny i serwera a oni że u nich wszystko ok , to wina błedu php czy coś takiego ?????
    Czy ktoś da radę mi pomóż ?
  • REKLAMA
  • #2 10439095
    Dżyszla
    Poziom 42  
    Ocena: 226
    Zły dział raczej.
    To jest jakiś autorski skrypt? czy w ogóle Twoja strona, czy czyjaś? Czy administrujący serwerem zajmują się skryptami na tej stronie?
  • REKLAMA
  • #3 10439125
    michalb5100
    Poziom 12  
    Autorski ktoś kiedyś zaoferowałsię na alegro i zapłaciłem za to co widziałeś !
    Praktycznie sam obsługuję tą stronę ale tylko dodaję zdjęcia!

Czy administrujący zajmuje się skryptami o matko ????Nie wiem o co chodzi!!!
    Dzwoniłem właśnie do firmy która sprzedała mi domenę i oni stwierdzili że to nie ich strona i oni mi nie pomogą , dzwoniłem wcześniej do serweradmin też powiedzieli żeby szukać pomocy u tego kto robił stronę , ale niestety nie mam kontaktu do gościa !
  • #4 10439144
    Dżyszla
    Poziom 42  
    Cóż - powinieneś zwrócić się do osoby, która stworzyła ten skrypt. Dzwonienie po administratorach będzie równie skuteczne jak zadzwonienie do premiera Tuska z pytaniem, czemu lampa uliczna przed domem Ci się nie świeci.
  • #5 10439203
    michalb5100
    Poziom 12  
    Nie mam kontaktu !!!
    Zresztą on już dawniej mówił że już się tym nie zajmuje ?

A czy wogóle mógłby się ktoś podjąć naprawy tego- odpłatnie jeśli innaczej nie da rady ?
  • #6 10439214
    Dżyszla
    Poziom 42  
    Z pewnością wymagałoby to dostępu do wszystkich plików i ich analizy...

A próbowałeś już ponownie załadować pliki na serwer?
  • Pomocny post
    #7 10439217
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 10439237
    michalb5100
    Poziom 12  
    A jak się ładuje pliki na serwer , mam hasła do serwera i do strony!

Powiem szczerze jak mi ktoś nie pomoże to leże !
  • Pomocny post
    #9 10439249
    Dżyszla
    Poziom 42  
    jeśli serwer ma dostęp via FTP, to klientem FTP. Czasami dostęp jest oferowany także z poziomu administracji kontem na serwerze.
  • REKLAMA
  • #10 10439266
    michalb5100
    Poziom 12  
    Widzę że jesteś dość znany także mogę Ci zaufać i dać hasła???

Mam TC i tam mogę dostać się do plików ale co i jak ???? Nie wiem ????
  • Pomocny post
    #11 10439276
    Dżyszla
    Poziom 42  
    no to jak możesz się dostać do plików i masz, to co kupiłeś, także u siebie na dysku - to przekopiuj... Kto Ci robił poprzednią instalację skryptów? Ich autor?
  • #12 10439296
    michalb5100
    Poziom 12  
    Znaczy się plików na dysku nie mam mam tylko wgląd do serwera( chyba dobrze piszę ?) poprzez TC , ale nic tam nie kumam!!!

A co to są scrypty ?

Wszystko oprócz ostatnich zdjęc robił autor !
  • Pomocny post
    #13 10439325
    Dżyszla
    Poziom 42  
    No to są dwie drogi - albo to faktycznie zmiana konfiguracji serwera sprawiła, albo np wirus uszkodził pliki (wersje TC o numerach poniżej 7.55 miały paskudny błąd pozwalający łatwo wyrwać hasła FTP). Wyślij mi na PW adres, login i hasło - zerknę na szybko, ale niczego nie obiecuję.

Dodano po 47 [minuty]:

Dobra, to jest darmowy drupal...
    Musisz wejść na typy zawartości (admin/content/types) i stworzyć zawartość typu 'page'
    Problem generalnie jest znany.
    Ja niestety nie znam w ogóle skryptu, a nie chce mi się zagłębiać w to, więc może ktoś inny pomoże. A może sam dasz radę ;) Ja nie bardzo wiem, jak tam mechanizm administracji działa nawet...
  • #14 10439819
    michalb5100
    Poziom 12  
    page to znaczy stworzyć stronę ?

A oc to drupal ?
  • #15 10440553
    Dżyszla
    Poziom 42  
    Drupal do darmowy system zarządzania treścią (z ang: CMS). http://drupal.pl/
    Przejdź na podaną stronę, jest tam też Forum - myślę, że tam najszybciej uzyskasz pomoc.
  • #16 11543219
    michalb5100
    Poziom 12  
    Niestety dopiero teraz informatyk zrobił jak należy , ja nie dałem rady ! Dzięki za info

Zamykam temat !

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z edycją strony "O MNIE" na stronie www.budowyremonty.pl, otrzymując błąd PHP związany z funkcją `call_user_func_array()`. Po próbach kontaktu z administratorami serwera, którzy stwierdzili, że problem leży po stronie skryptu, użytkownik nie miał kontaktu z osobą, która stworzyła stronę. W dyskusji zasugerowano, że problem może wynikać ze zmiany wersji PHP na serwerze lub uszkodzenia plików. Użytkownik został poinformowany o możliwości naprawy skryptu przez inną osobę oraz o konieczności dostępu do plików na serwerze. Ostatecznie, po uzyskaniu pomocy od informatyka, problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA