logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 2200 - całe strony na czarno po dłuższym nieużywaniu, co robić?

pawelteq 24 Sty 2012 23:24 2799 7
REKLAMA
  • #1 10444637
    pawelteq
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Drukarkę LaserJet posiadam od kilku lat, kupiłem używaną. Sprawowała się dobrze, byłem z niej bardzo zadowolony. Przestałem jej używać i przez kilka miesięcy stała nieużywana. Gdy po tym czasie spróbowałem coś wydrukować, zadrukowywała całe strony na czarno. Niezależnie czy kazałem jej zrobić wydruk diagnostyczny, czy też próbowałem wydrukować coś z komputera, efekt był ten sam. Czarna kartka bez marginesów, ani śladu tekstu/grafiki. Wymieniłem toner z nadzieją, że to on jest winowajcą. Kupiłem tani zamiennik, niestety nie rozwiązało to mojego problemu. Czy ktoś może wie co może być z tą drukarką? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam Paweł
  • REKLAMA
  • #2 10444840
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Wygląda na brak ładowania bębna - coś na stykach HV jakby nie łączyło.

C.
  • REKLAMA
  • #3 10445144
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10445216
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    Najprawdopodobniej laser, te modele mają takie przypadłości, mam jak by co.
  • #5 10445394
    pawelteq
    Poziom 2  
    Od znajomego uslyszalem, ze powodem moga byc wyschniete kondensatory przez co nie dziala sterowanie lasera. Co myslicie?
  • REKLAMA
  • #6 10445902
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 10446969
    pawelteq
    Poziom 2  
    W takim razie jutro wymieniam kondensatory, zobaczymy czy zmieni to cokolwiek.
  • #8 10453391
    pawelteq
    Poziom 2  
    Witam
    Poszedłem dalej tropem kondensatorów. Wyjąłem płytę, wymieniłem większość kondensatorów (czyli te, które akurat posiadałem) i kilka rezystorów wyglądających na nadpalone. Złożyłem tak, żeby była w stanie drukować i kazałem drukować. Ku mojemu ucieszeniu ukazały się dwie, normalnie wydrukowane kartki. Nie mogłem wyjść z zachwytu, naprawiłem ją! Złożyłem do końca, podłączyłem do komputera i postanowiłem jeszcze coś wydrukować. Niestety zobaczyłem znowu stronę zadrukowaną na czarno, z prześwitami tekstu co widać na zdjęciu po prawej. Kolejny wydruk był już całkowicie czarny, bez jakichkolwiek śladów tekstu. No ale nie poddaje się, macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły?

HP LaserJet 2200 - całe strony na czarno po dłuższym nieużywaniu, co robić?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z drukarką HP LaserJet 2200, która po dłuższym nieużywaniu zaczęła drukować całe strony na czarno. Po wymianie tonera na zamiennik problem nie został rozwiązany. Użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzone kondensatory lub problemy z laserem. Po wymianie kondensatorów, drukarka wydrukowała kilka stron poprawnie, ale problem powrócił, co sugeruje, że może być konieczna dalsza diagnostyka lub wymiana innych komponentów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA