logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bitlocker - jak odzyskać klucz odzyskiwania po przerwanym szyfrowaniu?

Leniek 25 Sty 2012 03:09 1047 1
REKLAMA
  • #1 10445049
    Leniek
    Poziom 11  
    Podczas szyfrowania dysków coś złego zadziało się z moim komputerem i system się zrestartował.

Partycja systemowa została zaszyfrowana w całości, pozostałe 2 tylko częściowo.

Przy starcie systemu jestem proszony o "Klucz odzyskiwania" którego nie posiadam (mój ogromny błąd) bo TPM stwierdził że nastapiła zmiana konfiguracji rozruchu i nie chce "ujawnić klucza" systemowi.

Zrobiłem obraz częściowo zaszyfrowanej partycji i użyłem Passware Forensic Kit, niestety nie odnajduje on klucza.

W wynikach otrzymuje ID dysku i informacje że nie jest ustawione hasło, nie wyciąga hasła odzyskiwania i informuje że metoda Brute Force nie jest potrzebna.

Jak zmusić do Brute Force'a ten program, albo wyciągnąć klucz recovery z którejś partycji, lub zmusić TPM do ujawnienia klucza?
  • REKLAMA
  • #2 10446014
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1097
    Z przyczyn tu:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany opisanych nie możesz liczyć na pomoc w rozwiązaniu.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA