logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSI CX605 - zacinający się dźwięk i opóźnienia systemu Windows 7

marcin100k 25 Sty 2012 12:53 2071 3
REKLAMA
  • #1 10445997
    marcin100k
    Poziom 2  
    Witam mam problem z moim notebookiem problem dotyczy dźwięku. Laptop odtwarzał dźwięk bardzo cicho, w panelu sterowania próbowałem go zgłośnić, udało się ale laptop podczas odtwarzania dźwięku strasznie się zacina, nie ładują się strony internetowe, muzyka się zacina co 3 sekundy, opóźniona reakcja na cokolwiek. W domu mam 2 laptopy MSI drugi ma już półtora roku również z systemem Windows 7 Home Premium i nie ma tego problemu. Sterowniki zainstalowane nowe, system był reinstalowany, nie mam już więcej pomysłów dlatego proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10446044
    DarekPhilips
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Witaj , może to cie coś nakieruje ja miałem coś podobnego w stacjonarnym kompie jak ty w swoim laptopie :)
    sprawdź ustawienia DMA w panelu sterowania>system>sprzęt>menager urządzeń>kontrolery IDE/ATA - czy masz pozałączane kanały DMA - jeśli nie załącz je , jeśli to nie przyniesie oczekiwanych skutków usuń kontroler , z menagera , reset kompa i powinien na nowo podnieść sterownik , i tym razem załączyć DMA .
    Zakładam że stery do chipsetu i kontrolera poprawnie zainstalowane :)
  • REKLAMA
  • #3 10446104
    badalice
    Poziom 10  
    Witam,

Proszę sprawdzić czy się nie grzeje.
    Jeżeli się grzeje może spowalniać.

Pozdrawiam,
    Alicja Wawrzyniak
    Serwis.komputerow.wroclaw.pl
  • #4 10446231
    marcin100k
    Poziom 2  
    Temperatury są w porządku DMA było już włączone kiedy sprawdzałem.
    Odinstalowałem i zainstalowałem od początku kontrolery, cheapset.
REKLAMA