logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Samsung UE40D5500 do internetu kablem przy internecie radiowym?

misiek12394 26 Sty 2012 19:16 7198 6
REKLAMA
  • #1 10452056
    misiek12394
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam
    mam taki problem a mianowicie chciałbym podłączyć telewizor do internetu kablem a mam internet radiowy wygląda on tak
    Jak podłączyć Samsung UE40D5500 do internetu kablem przy internecie radiowym?
    pod który port podpiąć kabel?? ostatnio jak mieszałem kabelkami to spaliłem antenę wiec nie chce ryzykować proszę o pomoc

Proszę poprawić błędy pisowni w swoich wypowiedziach! 3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • #2 10452072
    Heinzek
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 494
    pod inny wolny żółty LAN.
  • REKLAMA
  • #3 10452085
    armada
    Poziom 22  
    Ocena: 72
    Z obrazka widać że masz router, a w nim 4 wolne port RJ485, tam podepnij telewizor
  • #4 10452097
    misiek12394
    Poziom 10  
    normalne to jest ze z anteny kabelek jest pod zółty port podpięty a nie pod niebieski? jestem laikiem wiec sorki za takie pytania
  • REKLAMA
  • #5 10452124
    Heinzek
    można tylko wtedy router działa jak switch z wifi. możliwe że konfiguracja nie zadziała jak operator filtruje ruch po MAC adresach to będziesz musiał skonfigurować routera antenę podłączyć do portu WAN(niebieski)
  • #6 10452163
    misiek12394
    Poziom 10  
    facet mi mówił że mogę przez wi-fi podłączać wszystko telefon komp wiec chyba teraz nie filtruje Mac adresów wiec mam tylko podpiąć telewizor pod wolny zółty @Heinzek ?
  • REKLAMA
  • #7 10452898
    Heinzek
    wszystko zależy o jakim wifi mówił. Jeśli o swoim które jest odbierane przez Twoją antenę to możesz podłączyć.

ps. a ile masz urządzeń podłączonych do swojej sieci wifi? jeśli 2 to telewizor zadziała bez problemu. zresztą co Ci szkodzi podłączyć i sprawdzić działanie? jak nie zadziała to potem będziemy kombinować

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem telewizora Samsung UE40D5500 do internetu za pomocą kabla, korzystając z internetu radiowego. W odpowiedziach zasugerowano podłączenie telewizora do wolnego portu LAN (żółtego) w routerze, który posiada cztery porty RJ45. Istotne jest, aby router działał jako switch z Wi-Fi, a w przypadku filtracji MAC adresów, antena powinna być podłączona do portu WAN (niebieskiego). Użytkownik został również zachęcony do przetestowania podłączenia telewizora, aby sprawdzić, czy działa w sieci Wi-Fi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA