Witam.
Wiem że to stary model, nic nie warty, ale chciałbym go "rozgryźć" i ożywić z zamiłowania do GSM
Historia:
W pełni sprawny, ściągnąłem simlocka SMTi , następnie pełny flash (boot, firmware, eeprom repair) po tym zabiegu już nie wstał do finalise.
Cały czas martwy, pomyślałem że zbieg okoliczności, wziąłem kolejną sztukę, to samo, wziąłem kolejnego i wgrałem tylko firmware - działa.
Moje pytanie - jak ożywić te uszkodzone programowo?
Użyłem wszelkich flashy do MYX-2, po każdym martwy dalej.
direct write działa jak należy:
ale za każdym razem martwy jest.
Przed uszkodzeniem log jednego z uszkodzonych wyglądał tak:
Jak wcześniej pisałem, wiem że to telefon bezwartościowy, ale mimo to chciałbym go naprawić, za wszelkie pomysły z góry dziękuję.
Szukałem, grzebałem w archiwach, ale jedyny sposób jaki znalazłem to direct write + eeprom repair, oczywiście wgrywa, ale mimo to nie włącza, a skoro nie włącza, nie mogę zrobić finalise.
A może ten model to do siebie już ma że tak się dzieje i nie postawię go już gdyż nie należy boota aktualizować?
Wiem że to stary model, nic nie warty, ale chciałbym go "rozgryźć" i ożywić z zamiłowania do GSM
Historia:
W pełni sprawny, ściągnąłem simlocka SMTi , następnie pełny flash (boot, firmware, eeprom repair) po tym zabiegu już nie wstał do finalise.
Cały czas martwy, pomyślałem że zbieg okoliczności, wziąłem kolejną sztukę, to samo, wziąłem kolejnego i wgrałem tylko firmware - działa.
Moje pytanie - jak ożywić te uszkodzone programowo?
Użyłem wszelkich flashy do MYX-2, po każdym martwy dalej.
direct write działa jak należy:
Read Phone Info ...Done
Found Phone, Phone Info:
- Phone Type :myX-2
- Phone IMEI :35283200649xxxx
- Board Type :m62
- NOR Flash ID :0001 227E 220A 2201
- Chip [0] :AMD 29DL320G 32Mbit
Write Flash Data ...Done!
- New Firmware: JA3,EC: 050903 1811(22 00 00)
ale za każdym razem martwy jest.
Przed uszkodzeniem log jednego z uszkodzonych wyglądał tak:
Found Phone, Phone Info:
- Phone Type :myX-2
- Phone FW :JA3,EB: 230703 1511
- Phone HT :22 00 00
- Phone IMEI :35181600475xxxx
- Phone Code :00000000 (inactive)
- Prod. Code :251298797
- Board Type :m62
- NOR Flash ID :0001 227E 220A 2201
- Chip [0] :AMD 29DL320G 32Mbit
Boot Method: "GP Device" Autodetect
Operation Cost:
- Clear/Set Net Code :FREE
- Change Firmware :FREE
P.S. GP Method Work Only USE "SMTi Virtual Port(COM0)"
HS Method Clear User Code 1 Credit
Jak wcześniej pisałem, wiem że to telefon bezwartościowy, ale mimo to chciałbym go naprawić, za wszelkie pomysły z góry dziękuję.
Szukałem, grzebałem w archiwach, ale jedyny sposób jaki znalazłem to direct write + eeprom repair, oczywiście wgrywa, ale mimo to nie włącza, a skoro nie włącza, nie mogę zrobić finalise.
A może ten model to do siebie już ma że tak się dzieje i nie postawię go już gdyż nie należy boota aktualizować?