logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani kabel do satelity o parametrach Televes T-100Plus PE Cu >70%

stefmat 01 Lut 2012 14:20 3655 5
  • #1 10479332
    stefmat
    Poziom 11  
    Staram się ustalić jaki jest najlepszy kabel do satelity za najmniejsze pieniądze. Mogę go potrzebować ok.200 metrów. Antena toroidalna stoi na ziemi, zaś przełączniki 4 Wave-Frontiery 1/16 chciałbym schować na poddaszu w odległości 5-6 m.
    Dowiedziałem się , że najlepsze parametry dla słabszego sygnału z satelity są dla kabla miedzianego w osnowie miedzianej z ekranem też miedzianym np. Televes T-100Plus PE Cu >70% Czarny. Jest jednak dosyć drogi. Na Hollexie powyżej 4 zł za metr.
    Może jest kabel innej firmy nie tak mocno reklamowany, ale tych samych (podobnych) parametrach, tylko ja nie wiem gdzie go szukać? Ciepło pozdrawiam :?: :D
  • #3 10498050
    stefmat
    Poziom 11  
    Widzę, że muszę moje pytanie rozpisać dokładniej. Widzę szereg kabli koncentrycznych miedzianych, w których średnica żyły wewnętrznej waha się od 1,0 mm do 1,67 mm. Wszystkie z nich są z osłoną miedzianą i oplotem miedzianym.Oplot może być mniejszy lub większy od 73% Cu. Ale nie przy wszystkich kablach jest zależność jakości od grubości żyły (bo może dojść cyt. do ziększonego filtrowania wyższych częstotliwosci).
    Tę informację wyciągnąłem z opisu właściwości kabli akustycznych. Może to się nie odnosi do kabli koncentrycznych.
    Chciałby wydać jak najmniej za jak najlepsze kable. Będę ich potrzebował ok 150 - 200 metrów. Ciepło pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 10498123
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 10501397
    Marek-B
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Triset i wszystko w temacie.
    Hollex sobie daruj . To sklep dla VIPów.
  • #6 10506324
    stefmat
    Poziom 11  
    Oprócz Triset'a jest też Televes o podobnych parametrach i cenie, ale może są jeszcze inne firmy o porządnej jakości? Czyżby w Polsce były kable tylko dwóch firm zachodnich, a u nas ich nikt nie robi?
REKLAMA