Witam pojawiił się problem mianowicie szczytałem zawartość pamięci w stanie safe 1 przeżuciłem przez kalgenaa kod 1856 zawartość licznika błędu pozostawiłem jako safe 1 wlutowałem pamięć radyjko ruszyło wszystko chodziło wyłączyłem go włącznikiem włączyłem ponownie wszystko nadal chulało ale kiedy zostało włączone i pochodziło tak z 20 minut i wyłączyłem go ponownie wyłącznikiem to po włączeniu pojawił się komunikat safe prubowałem wprowadzić kod ale go nie przyjmuje wyświetla safe 1 przy prubie kolejnego wpisu safe 2 pamięć 24c02 dodam jeszcze że na początku kiedy szczytywałem dziewiczą pamięć szczytałem ją przez pomyłke jako 24c01 eeproma potem terz programowałem jako 01 w załączniku zawartość eepromu prubowałem terz czyścić licznik błędu objaw ten sam zastanawiające jest że radio na początku działa poprawnie Proszę o jakąś podpowiedz
Panowie Przepraszam za natarczywość ale klijent "sra ogniem" nie jestem zwolennikiem podmiany bin ale może ktoś ma pewniaka i mógłby mi podrzucić na maila danielszpunar(_at_)o2.pl
TEMAT NIE AKTUALNY KUR "WARSZAWA" W SKLEPIE ZAMIAST 24C02 DALI 24C01 NIE SPRAWDZAŁEM CO PISZE NA KOŚCI DOPIERO TERAZ LUKNOŁEM
ROZWIĄZANIE:
więc zrobiłem tak wżuciłem do pamięci zawartość bina którą zamieściłem wcześniej jako 24C01 a potem szczytałem jako 24C02 automatycznie zawartość pamięci się zmieniła potem wżuciłem ją ponownie do eeproma Ii radio hasa w załączniku poniżej zawartość eeproma już po zmianie na którym wszystko hodzi podsumowując za całe zamieszanie jest winny sprzedawca a poczęści ja powinienem sprawdzić czy wkładam pacjętowi "wątrobe" czy "mózg" przepraszam za zamieszanie szkoda tylko że tyle czasu zmarnowałem ale niema tego złego co by na dobre nie wyszło na przyszłość będe pamiętał tą lekcje
PS przepraszam za błędy jestem dysortografem
Załączniki:
eeprom ww alpha 4 1856 safe 1 pamięć 24c02.rar(298 Bajtów)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Eeprom1 alpha IV wolkswagen 1856 safe1 oreginalnie pamięć 24C02programować jako c 24C01.rar(284 Bajtów)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.