Witam.
Składam sobie zestaw do gier. Celem są najnowsze tytuły na maks detalach...
Płyta główna - Asus Rampage Formula
Procesor - Quad q6600 (2,4ghz) - będzie podkręcany
Ram - 2x2gb geil black dragon
Zasilacz - lite on 580W z serwera fujitsu siemens (wielki i ciężki jak cholera)
Do jakiej kwoty ? 600-800zł.
Choć po przewertowaniu kilkudziesięciu stron testów kart graficznych zastanawiam się czy to nie za mało, jak na nowe gry w maks detalach.
Dlatego też proszę o poradę/opinię na temat polecanych przez Was kart graficznych.
Zastanawiałem się nad trzema modelami, choć wyraźnie skłaniam się do ATI (mniejsza prądożerność ) HD6850 lub HD6870, oraz GeForce 460.
Budżet na kartę można rozciągnąć maksymalnie do 1000zł.
W planach jest chłodzenie wodne a więc oraz spore OC, więc dobrze by było aby grafika miała potencjał.
Interesuje mnie jaka jest praktyczna różnica w wydajności pomiędzy HD6850 a HD6870 (skłaniam się w stronę produktów Asusa) ? Warto dopłacać ?
Składam sobie zestaw do gier. Celem są najnowsze tytuły na maks detalach...
Płyta główna - Asus Rampage Formula
Procesor - Quad q6600 (2,4ghz) - będzie podkręcany
Ram - 2x2gb geil black dragon
Zasilacz - lite on 580W z serwera fujitsu siemens (wielki i ciężki jak cholera)
Do jakiej kwoty ? 600-800zł.
Choć po przewertowaniu kilkudziesięciu stron testów kart graficznych zastanawiam się czy to nie za mało, jak na nowe gry w maks detalach.
Dlatego też proszę o poradę/opinię na temat polecanych przez Was kart graficznych.
Zastanawiałem się nad trzema modelami, choć wyraźnie skłaniam się do ATI (mniejsza prądożerność ) HD6850 lub HD6870, oraz GeForce 460.
Budżet na kartę można rozciągnąć maksymalnie do 1000zł.
W planach jest chłodzenie wodne a więc oraz spore OC, więc dobrze by było aby grafika miała potencjał.
Interesuje mnie jaka jest praktyczna różnica w wydajności pomiędzy HD6850 a HD6870 (skłaniam się w stronę produktów Asusa) ? Warto dopłacać ?