logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 1300 - po zalaniu i naprawie świecą wszystkie diody, co robić?

serwislaser 05 Lut 2012 13:47 3362 5
REKLAMA
  • #1 10498600
    serwislaser
    Poziom 13  
    Ocena: 51
    Drukarka była zalana, zdałem zasilacz dla elektroników podobno ją naprawili ale po włączeniu drukarki krótko kręci silnikiem i zapalają się wszystkie diody, po przyciśnięciu przycisku świeci tylko czerwona. Grzałka ma przejście czujniki też działają.
  • REKLAMA
  • #2 10500928
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    A co mówi SM o błędzie? Da się wydrukować engine test?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 10503364
    serwislaser
    Poziom 13  
    Ocena: 51
    Nie mam sm

Dodano po 39 [sekundy]:

A test dziś poczytam jak i sprawdze
  • REKLAMA
  • #4 10503548
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Tutaj masz SM.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 12595041
    musaya
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam mam podobny problem z ta drukarka a mianowicie : po wlaczeniu jest ok ale drukarka drukuje 4 strony tylko i zapalaja sie 3 diody i drukarka nie raguje na nic. Po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu drukuje kolejne strony i tak caly czas. Zrobilem test przycisnalem przycisk glowny w momecie gdy swieca sie wszystkie 3 kontrolki i wtedy zaczyna mrugac tylko jedna pomaranczowa mala kontrolka, co to oznacza ktos wie moze ? Male sprostowanie ta dioda pomaranczowa pulsuje a nie swieci caly czas jesli to ma znaczenie.
  • #6 12598337
    musaya
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich :) Problem rozwiazany wada lezala po stronie wentylatora nie uruchamial sie po sprawdzeniu zasilania i usunieciu wadliwego przewodu usterka naprawiana drukarka drukuje dowolna liczbe kopi :) mam nadzieje ze przyda sie ta informacja innym :) Pozdrawiam :)
REKLAMA