logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana głośnika niskotonowego w kolumnie 3 drożnej

fluo82 05 Lut 2012 17:42 2327 2
REKLAMA
  • #1 10499982
    fluo82
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam Serdecznie.
    Jestem na etapie wymiany głośników niskotonowych w kolumnach 3 drożnych dokładnie chodzi o wymiane głośnika basowego o mocy 300w RMS, 8 OHM ,15".
    I tu pojawia się moje pytanie. Przeglądałem szereg opini i propozycji jakie kupić głośniki i każdy ma odmienne zdanie. Potrzebuje głośnik do 300-400zł o parametrach jak wyżej co polecacie? Liczę na fachową pomoc. Dodam że kolumny urzywane są przez mobilnego dja.
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10501334
    Luke15
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 38
    Kolego, nie możesz od tak wymienić głośników na pierwsze lepsze. Podaj modele starych głośników. Stosując starą zwrotnicę musisz kupić głośnik o maksymalnie zbliżonych parametrach do starego. Nie chodzi tutaj o moc i średnicę a o parametry TS, tj pasmo przenoszenia ip. Każda zwrotnica jest projektowana pod konkretny głośnik i musisz być świadomy tego że dźwięk będzie się różnił.
  • #3 10507442
    fluo82
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Dziękuję za zrozumienie.
    Przedstawię sprawę inaczej. Posiadam parę kolumn 3 drożnych z zabudowanymi głośnikami średnio tonowymi. (Głośnik ma osobną paczkę w zabudowie kolumny) W kolumny są już nieco wiekowe o wymiarach paczki około: 50sz. x 70w. x 40g. Kolumnach uszkodzone są niskie tony w pierwszym odkleiła się cewka i wydaje dziwne dźwięki jest to głośnik Beyma 300W. W drugiej kolumnie jest głośnik od nowości, ale są bez nazwy (brak oznaczeń). Dlatego nie chcę się wzorować na starych głośnikach. Kolumny chcę odnowić i mieć je, jako awaryjne. tj. obić materiałem mam fajną siatkę na fronty:) i do pełnego szczęścia potrzebuję właśnie niskich tonów, ale nie wiem, jakie wybrać, dlatego pomyślałem, że może ktoś pomoże. :/
    Jeszcze raz dziękuję

Wymiana głośnika niskotonowego w kolumnie 3 drożnej

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    (dj-MatyAS)
    Załączniki:
    • Wymiana głośnika niskotonowego w kolumnie 3 drożnej kolumna.jpg (240.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA