Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Jeżeli chodzi o prąd spoczynkowy, ustawiłem 13,5 mV. Jak ustawiałem około 30 mV, to radiator robił się gorący, a sygnał był piszczący, jakby regulował barwą dźwięku. Dopiero jak ustawiłem po wygrzaniu 13,5 V, jest sygnał OK z obu kanałów. Ciekawostką było, że pierwszy pomiar, jaki zrobiłem, miał lewy kanał 4,6 mV, a prawy 6,4 mV, a rezystory wyglądały jak nowe, nie wygrzany drut na rezystorach. Myślę, że zostawię na 10 mV i będzie OK. Zniekształceń nie było. Szkoda, że żaden z pracowników z taśmy produkcji ZODIAKA nie odezwał się, jaki prąd po 15-stu-20-stu minutach grzania rezystorów ustawiano na PRODUKCJI. Wniosek, że przy dużym prądzie radiator się grzeje i tranzystory też. Pewnie szybko by się spaliły rezystory i tranzystory. Nie mam drugiego radia, to bym porównał po otwarciu obudowy. Proszę pomiar, jak ktoś ma dostęp. Pozdrawiam!!
Moderowany przez ArturAVS:3.1.19. Publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych. Przez dyskusje archiwalne rozumie się dyskusje oznaczone odpowiednio przez Usługodawcę jako: Temat archiwalny lub Wątek archiwalny.