logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż filtra stożkowego w dieslu HDI - opinie i doświadczenia użytkowników

WBART 24 Gru 2004 15:04 6133 3
REKLAMA
  • #1 1084245
    WBART
    Poziom 19  
    Ocena: 156
    Panowie mam pytanko , co szanowne forum sądzi o montażu filtra stożkowego diesla typu np. HDI( chodzi mi o nowe diesle sterowane elektroniką ) i czy ktoś jużś to testował osobiście i czy ma to wogule sens bez zmiany parametrów wtrysku
    wesołych świąt życzę wszystkim forumowiczom
  • REKLAMA
  • #2 1125304
    hacckker
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    na pewno troche pomoze ja mam w audi 1.9 tdi ale rewelacji to nie bedzie jeszcze chip uklad wydechoiwy mocniejsze turbo i dopiero jest efekt
  • REKLAMA
  • #3 1126195
    Kodem_PL
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Hmm, nie wiem jak w HDI, ale slyszalem o wieluuu przypadkach, gdy po zalozeniu stozka do silnikow TDI VAG przeplywka padala niemal natychmiast. Stozek puszczal troche syfu (mimo, iz byl markowy) co przeplywce nie wplywalo pozytywnie na kondycje. Te przeplywki to i tak feler silnikow TDI (przeplywka - przeplywomierz - masomierz powietrza).

Ogolnie to ze stozkami jest totolotek, nie zawsze dodadza mocy, czasami odejma, warto wiec zhamowac auto przed i po i w razie czego powrocic do seryjnego filtra. No chyba, ze planujesz zrobic wokol stozka profi instalke zeby nie zasysal calego powietrza z komory silnika itp to powinno dac przyrost mocy na 75%:-).

Powodzenia
  • #4 1130731
    WBART
    Poziom 19  
    Ocena: 156
    zabudowę żeby łapał tylko zimne powietrze to już wymyśliłem i nawet jest na to sporo miejsca , ale właśnie potwierdziły się moje obawy co do przepływomierza , rzeczywiście storzek przepuszcza trochę większe drobinki , ale w zasadzie auto mam na gwarancji , jak coś to założę spowrotem obudowę i pojadę na serwis, dzięki za zainteresowanie
    pozdrawiam
REKLAMA