logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B6 Analiza Błedów ABS ESP i hamulca ręcznego VAG COMMANDER

gocelmo 08 Lut 2012 10:30 4506 6
REKLAMA
  • #1 10512928
    gocelmo
    Poziom 2  
    Cześć Panowie. Pomocy. Bawiłem się tym pie........... VAG-K+CAN COMMANDER FULL 1.4 (CHINA). Skłonił mnie do tego komunikat który sie pojawił Parking Brake Fault. See owner Manual. Hamulec działał ale kontrolki migały i do tego piszczał. Skasowałem błędy Vag Commanderem14 Full ale w zasadzie to nic nie dało.
    Bład pojawiał się nadal a do tego pojawiły się kontrolki ABS i ESP. Po kolejnym odczycie błedów w sekcji ABS komunikuje błedy :
    0522 Motorsteuergeraet i 0414 Steuergeraet falsch codiert. Permanent error
    Czy ktoś wie co to tak naprawdę oznacza i potrafi to naprawić? Moze cos źle zakodowałem i trzeba przekodować ?

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 10512957
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2253
    Jakie błedy skasowałeś?
  • REKLAMA
  • #3 10513213
    enauto
    Poziom 29  
    Ocena: 380
    gocelmo napisał:
    Skłonił mnie do tego komunikat który sie pojawił Parking Brake Fault. See owner Manual.

Miałeś informację aby zajrzeć do instrukcji obsługi, a tam jest napisane "do serwisu". Nie ma nic abyś podłączył "feisa".
    gocelmo napisał:
    0522 Motorsteuergeraet i 0414 Steuergeraet falsch codiert

To oznacza, że bawiąc się
    gocelmo napisał:
    tym pie........... VAG-K+CAN COMMANDER FULL 1.4 (CHINA
    zmieniłeś kodowanie.
  • #4 10513298
    gocelmo
    Poziom 2  
    Skasowałem kilka błędów, już teraz nie wiem jakich. W każdym razie skasowały sie te które występowały sporadycznie a pojawiły te dwa. Tak tez podejrzewam ze musiałem coś zmienić w kodowaniu. Jednak czy ktoś wie jak to przywrócić ?
  • REKLAMA
  • #5 10513391
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2253
    gocelmo napisał:
    Jednak czy ktoś wie jak to przywrócić ?
    Przywrócic właściwe kodowanie.
  • REKLAMA
  • #6 10513404
    gocelmo
    Poziom 2  
    Jak to zrobić?
  • #7 10513431
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komunikatem "Parking Brake Fault" w VW Passat B6, który pojawił się po użyciu narzędzia VAG-K+CAN COMMANDER FULL 1.4. Po skasowaniu błędów, kontrolki ABS i ESP zaczęły się świecić, a w sekcji ABS pojawiły się błędy 0522 (Motorsteuergeraet) oraz 0414 (Steuergeraet falsch codiert). Użytkownik podejrzewa, że mógł zmienić kodowanie i prosi o pomoc w przywróceniu właściwego kodowania. Odpowiedzi sugerują, że problem może wymagać wizyty w serwisie, aby przywrócić poprawne ustawienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA