logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programu do automatycznego wyciszania i przygłaśniania muzyki w szkole

rasta0 14 Lut 2012 18:34 2498 2
REKLAMA
  • #1 10545570
    rasta0
    Poziom 1  
    Zostałem wybrany, można powiedzieć że przymuszony do tego by włączać muzykę w szkole, szukam programu tak jak w temacie który włączy/wyłączy a nawet bardziej bym był za tym żeby wyciszał całkowicie i o danej godzinie znow, tak jak dzwonki w szkole, bawiłem się troche aimpem niby ma coś takiego ale można tak zrobić tylko raz że np. w czasie przerwy 12.00 do 12.05 i wiecej razy się nie da.
    Program który by wyciszał i przygłaśniał by był najlepszy wtedy bym odpalił np. openfm by leciało w tle cały czas
    proszę o pomoc widziałem pare tematów na elektrodzie ale żaden z nich nie rozwiązywał problemu w 100%
  • REKLAMA
  • #2 10565823
    mazdac
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    1. Instalujesz NirCmd - programik do kontrolowania funkcjami systemu z poziomu cmd, kopiujesz do katalogu windows Link
    2. Tworzysz skrypty do włączania i wyłączania dźwięku - tworzysz pliki w notatniku.
    Skrypt wyciszający:

nircmd mutesysvolume 1

zapisujesz jako wyl_dzwiek.bat (typ pliku nie jako "plik tekstowy" tylko jako "Wszystkie pliki")
    Skrypt włączający dźwięk:

nircmd mutesysvolume 0

zapisujesz jako wl_dzwiek.bat (typ pliku nie jako "plik tekstowy" tylko jako "Wszystkie pliki")
    3. Tworzysz nowe zadania w Menu->Wszystkie programy->Akcesoria->Narzędzia systemowe->Zaplanowane zadania, jako program podajesz plik skryptu włączający (wl_dzwiek.bat) lub wyłączający dźwięk (wyl_dzwiek.bat), ustalasz godzinę i wpisujesz swoje hasło (musisz je mieć bo inaczej nie uruchomi skryptu) - ustalasz tak zadania dla każdego włączenia i wyłączenia dźwięku np:
    wl_dzwiek-1200
    wyl_dzwiek-1215
    wl_dzwiek-1300
    wyl_dzwiek-1315
    itd.
    4. Teraz włączasz muzykę (aby ciągle grało sobie w tle) i o danej godzinie mignie jedynie okienko i wykona się dany skrypt włączający/wyłączający dźwięk.

Rozwiązanie przetestowałem i działa.
  • #3 14251466
    Halley91
    Poziom 10  
    Ocena: 24
    Witam
    A wie ktoś może jak do tego skryptu dodać taką opcje jak blokowanie dźwięku, tzn.
    Skrypt miałby wyłączyć dźwięk a następnie zablokować zakładkę z możliwością regulowania głosu np. na 1h i po tym okresie odblokować zakładkę z możliwością regulowania głosu i włączyć dźwięk.

Jeżeli ktoś wie to jeszcze przydała by mi się taka opcja jak regulacja dźwięku z poziomu cmd np. z 80% na 20%.

Z góry dzięki za wszelkie porady :)

---------------
    Trochę poczytałem i znalazłem że to polecenie:
    nircmd setsysvolume 0x4000
    ustawia głos na 25%
    Tylko dalej nie wiem jak ustawić poziom na inny niż 25%
    Dowiedziałem się także jak usunąć opcje suwaka głośności
    Tym poleceniem się usuwa
    nircmd.exe clipboard clear
    a jakim się przywraca ?
REKLAMA