logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego Longjia Exactly 50 2T gaśnie po wymianie filtra powietrza?

siwy_9419 14 Lut 2012 19:43 694 0
REKLAMA
  • #1 10545422
    siwy_9419
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam.
    Wymieniłem filtr powietrza na oryginalny , wcześniej miałem ale gąbka była robiona samemu , tzn . wycięta z jakiegoś materaca .. Więc założyłem oryginalną gąbkę , nasączyłem ją olejem tak jak powinna być , wszystko skręciłem , dodam , że do regulacji mam jeszcze gaźnik . Ale problem polega w tym , że moto jak odpali , to wkręci się na strasznie wysokie obroty , bez dodawania gazu i po chwili obroty maleją i skuter gaśnie. Trzeba trochę pokopać aby odpalił i albo odpali i wchodzi na strasznie wysokie obroty i gaśnie po chwili albo odpali , chodzi nierówno przez kilka sekund i gaśnie . Czy przyczyną może być zalana świeca ? Chciałem ją odkręcić ale strasznie mocno siedzi w głowicy więc jutro tato pójdzie i spróbuje.

EDIT : nie wiem w jakim stanie jest świeca , ale wcześniej skuter na niej jeździł bez zarzutu . Po wykręceniu od razu wymienię na nową .

----
    Wydzielono z tematu: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    przez Rycho T dnia 14.02.2012 19:43
  • REKLAMA
REKLAMA