logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel SC303B. Nie można wykasować licznika błędów.

janrtv 26 Gru 2004 22:28 1536 6
REKLAMA
  • #1 1088666
    janrtv
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Witam.. radio sam. Opel SC303B po odczytaniu pamięci mam problem z wykasowaniem licznika błedów, po zmianie danych w liczniku wyświetla mi EROR2 bin jest orginalny z tego radia.Proszę o pomoc w poprawieniu zawartosci pamięci będe niezmiernie wdzięczny . Pamięć.grn 02 procesor D1719G 641 Pozdrawiam
    Załączniki:
    • sc 303 orgin.zip (225 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1088842
    tsuko
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Try it now.

code XXXX

Cenzura <SławeK>
    Załączniki:
    • sc 303 origin counter resset.rar (201 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1090125
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    ej "CENZURA'kolega janrtv chce tylko wykasować LB. na 0 a nie dekodować radio na forum . wydaje mi się że to chyba lekka przesada z tą CENZURĄ.
  • #4 1090366
    janrtv
    Poziom 18  
    Witam. dzisiaj załadowałem ten wsad i nie działa poprawnie coś jest nie tak programowałem to Wilemem 93C46 16 bit mam jeszcze inny programator pobawię się nie chcę podkładać innego bina zrobię to na orginale . Odnośnie tej cenzury to nie prosiłem o kod bo wiem jaki jest , chciałem wyzerować licznik . Proszę poczytać inne posty i wyciągnąc odpowiednie wnioski . Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1091121
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Jak nie prosiłeś o kod to pewnie bez problemu go sobie odczytasz.
    Podpowiem Ci że ten problem był już kilka razy przerabiany na tym forum. Jano2300 kiedyś dokładnie wyjaśniał skąd się bierze że biny Ci nie działają. Dodatkowo Willem ma pewne błędy przy programowaniu tych pamiatek. Nie polecam go do tego celu. Teraz powineneś sobie poradzić.
    A co do licznika błędów to jest on w #7C,#7D =#7E i #7F ale wynika on z kodu i nie można go samego zmieniać bez przelicznia bo właśnie pojawi się error.

SławeK
  • REKLAMA
  • #6 1095871
    janrtv
    Poziom 18  
    Witam. dzisiaj uporałem się z tym radiem zaprogramowałem nową pamieć zmodyfikowałem i wreszcie odpalił było trochę zabawy , ale jest efekt .Chciałbym podziekować dla Sławka bo naprowadził mnie na własciwy tok myslenia, zamykam temat Pozdrawiam
  • #7 1096642
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Dobrze, teraz nie popadnij w samozachwyt i przebadaj temat dokładnie, myślę że przyda się na później by nie robić głupkowatych podkładek. A od dziękuję jest taki przycisk.;-) użycie mile widziane.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył niemożności wykasowania licznika błędów w radiu samochodowym Opel SC303B po odczytaniu pamięci. Użytkownik próbował zmienić dane w pamięci (plik .bin oryginalny) i uzyskiwał błąd EROR2. Dyskusja wskazała, że licznik błędów jest przechowywany w adresach pamięci #7C, #7D, #7E i #7F i nie można go zmieniać bez odpowiedniego przeliczenia, ponieważ powoduje to błędy. Programator Willem 93C46 16 bit miał problemy z poprawnym zapisem pamięci, co mogło być przyczyną błędów. Po zastosowaniu innego podejścia i zmodyfikowaniu oryginalnej pamięci użytkownik zdołał zaprogramować nową pamięć i uruchomić radio bez błędów. Wskazano, że problem był już wcześniej omawiany i wymagał właściwego podejścia do modyfikacji zawartości pamięci oraz unikania błędów programatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA