logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Opel SC303 – problem z kasowaniem pamięci GRN001 programatorem Willem 7

Robertss 04 Lip 2006 12:06 1227 5
REKLAMA
  • #1 2789335
    Robertss
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Rozsypała mi sie zawartść pamięci GRN001 w tym radyjku.Mam pytanie na temat tych pamięci,nie umiem wykasować starej zawartości.Posiadam programator Willem 7 i za każdym razem mam komunikat ``Cannot check this Device`` przy próbie wykasowania funkcją ``Blank Check`` .Dodam że próbowałem z wieloma pamięciami tego typu i to samo.Prosze o porade.
  • REKLAMA
  • #2 2789555
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ponoć Willem V99.1z dobrze sobie radzi z pamięciami ale na niego będziemy musieli poczekać jeszcze kilka lat. Użyj normalnego programatora.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2789631
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2475
    Jak to rozumieć: "rozsypała mi się" oraz jak wykasować coś czego już nie ma???!.
    Jak radzi SlaweK. "Poczekać kilka lat" a wolny czas poświęcić na naukę.
  • REKLAMA
  • #4 2789722
    Robertss
    Poziom 16  
    Radyjko po pewnym czasie wyświetliło mi komunikat ``Er2``.Pisząc ``rozsypała mi sie``miałem na myśli jakiś błąd w zawartości tej pamięci.Dlatego też potrzebuje jakiejś rady na zapis poprawnego wsadu na nowo,tym bardziej że mam podobne jeszcze dwie kości i efekt jest cały czas ten sam.Przeciesz żeby zapisać najpierw muszę wykasować.Tego typu radę potrzebuję
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2789974
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Prosząc o wsad czy poradę dobrze jest mieć pojęcie że radii o takiej samej nazwie może i jest kilka modeli. Domyślam się że tutaj chodzi o wersję B bo ona jest na pamięci ale i tak warto opisać symbol procesora i jego programu gdyż może się okazać że danego modelu radia było kilka z różnymi procesorami.
    Rada numer 2 to nauczyć się programować pamięci i zanim nie będziesz pewny na 100% że to co odczytałeś jest dobre to nie wolno naciskać przycisku Erase czy Program.
    Rada nr 3 to wywalić Willema i kupić normalny programator a tego gównoproga to śmietnika. Czasem prymitywnymi programatorkami można poprawnie odczytać pamięć ale trzeba pamiętać że to prymitywne narzędzia i bardzo zawodne, tylko dla znawców.

SławeK
  • #6 2826835
    Robertss
    Poziom 16  
    Udało się wreszcie zaprogramować tą pamięć.SławeK miał racje,tylko po dokładnym porównaniu modelu radyjka z procesorem udało się dobrać odpowiedni wsad i zaprogramować tym Willemem.Radyjko pracuje poprawnie.
    Temat zamykam.
REKLAMA