logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maszyna do szycia, Który ŁUCZNIK LEPSZY 451 czy 884

mimibz 17 Lut 2012 19:13 13818 4
REKLAMA
  • #1 10559629
    mimibz
    Poziom 1  
    Witam,

Z góry przepraszam jeżeli wybrałam złą kategorię. Jestem tu pierwszy raz ( chociaż może zostanę).

Mam mały dylemat, który wynikł z propozycji mojej babci...ale od początku.

Moja babcia ma trzy sprawne stare (ale jare) łuczniki 884, 451, 466

Wpadła na pomysł,że może mi którąś dać. Byłam zdziwiona ( babciu...ja), ale jej argumentacja jest doskonała: :Masz dziecko...do skracania,zwężania w sam raz.

Problem w tym,że nie szyję. Jak byłam mała to bawiła się jej starym Łucznikiem na napęd mechaniczny, nożny...i nawet mi wychodziło....

Moje pytanie..którą mam sobie wziąć...Wysyłka kosztowna z Warszawy do Opola...nie chciałabym wymieniać, podmieniać.

Przypomnę,że wszystkie działają. Babcia razem ciocią obszywają pół miasta...

Beata
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10563008
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 10563572
    wiesław67
    Poziom 21  
    Ocena: 400
    teoretycznie łucznik 884 jest lepszy ale tylko teoretycznie. a w praktyce jest odwrotnie, w 466 jest mniej zebatek (plastikowych) które sprawiają najwięcej kłopotów ponieważ predzej czy później i tak sie wyłamie. 466 pracuje ciszej i lżej niż 884 o 451 to nawet nie wspomnę.na korzyść 884 przemawia to że ma wiecej ściegów,ale myślę ze połowę z nich mało kto używa. a pani pisze ze dopiero uczy się szycia. jeśli nawet coś się zepsuje w 466 to łatwiej to naprawić niż w 884 np.napręzacz nici. moim skromnym zdaniem polecałbym łucznik 466, ale prosze brac pod uwage również argumenty innych forumowiczów.
  • #5 10565387
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA