logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

vw caddy - vcds tryb skandynawski swiecą postojowe zamiast mijania

abbe 19 Lut 2012 13:59 5851 6
REKLAMA
  • #1 10567327
    abbe
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam jak wyżej, po ustawieniu kodowania na tryb skandynawski po ustawieniu przełącznika w pozycji "0" zapalają się światła postojowe zamiast świateł mijania to samo się dzieje w trybie pół-amery., co jest nie tak? zależy mi na ustawieniu świateł tak aby światła mijania gasły po wyjęciu kluczyka a nie przechodziły w tryb świateł postojowych,
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10567951
    robert199
    Poziom 21  
    Ocena: 289
    nie jestem pewien, ale w tym przypadku chyba jest jeszcze potrzebny przełącznik świateł z trybem auto, pametam, ze w audi miałem odwrotna sytuacje tzn, klient kupił włącznik z trybem auto i ten tryb nie działał. Potrzebne było jeszcze odpowiednie kodowanie
  • REKLAMA
  • #3 10571154
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2254
    Który rok tego caddy.
  • REKLAMA
  • #4 10572295
    abbe
    Poziom 11  
    Witam
    2005 rok, doczytałem z forum skody, że w bajcie 8 wartość musi być inna niż "00", gdy auto się pojawi sprawdzę to i napisze
    pozdrawiam
  • #5 10575603
    Romano0222
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam ,sprawdz kolego czy twoje Caddy posiada mały włącznik świateł czy duży , jeśli mały( tz. krótki i mała kostka) to kodowanie świateł dziennych przeprowadza się na 0-wym baycie a jeśli jest duży włącznik ( tz. długi i z dużą kostką ) to po zakodowaniu musisz zrobić mostek między wyjściem na światła mijania a wyjściem we włączniku opisanym jako TNF
  • #6 10972818
    Andrz3j
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Zadziałaly światła dzienne? U mnie mam taka sama sytuacje, pala sie tylko postojowe
  • REKLAMA
  • #7 11116202
    abbe
    Poziom 11  
    tak jak kolega pisał mam długi przełącznik wiec kodowanie nic nie dało, auto juz sprzedane więc zamykam temat pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ustawieniem świateł w VW Caddy z 2005 roku, gdzie po przełączeniu na tryb skandynawski zapalają się światła postojowe zamiast mijania. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że może być konieczny odpowiedni przełącznik świateł (mały lub duży) oraz właściwe kodowanie w VCDS. Użytkownik potwierdza, że posiada długi przełącznik, co nie rozwiązało problemu, a temat został zamknięty po sprzedaży pojazdu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA