logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę połączyć się z tunerem sat w sieci bezprzewodowej

m2303 19 Lut 2012 20:43 1564 3
REKLAMA
  • #1 10569571
    m2303
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie!
    Przedstawię krótko mój problem: mianowicie mam internet radiowy. Dostaję neta skrętką do mojego routera TP-Link TL-WR340G na gnieździe nr 1. Z gniazda nr 2 tegoż rutera idzie skrętka do mojego kompa. Na kompie odbieram neta bezproblemowo. Mam jeszcze drugi router, w sieci bezprzewodowej, jako AP Client, TL-WR543G i z gniazda nr 2 jest skrętka do tunera sat linux. Na tunerze również odbieram neta bezproblemowo. A mój problem polega na tym, że nie mam łączności między kompem a tunerem i nie da się wysłać do niego plików oraz widzieć na kompie pliki tunera. Po prostu komp nie widzi sieci. Routery konfigurował mi dostawca neta i nie wie, co na to poradzić! Panowie proszę o jakieś podpowiedzi.
    Pozdrawiam wszystkich.
  • REKLAMA
  • #2 10569597
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2682
    m2303 napisał:
    jako AP Client, TL-WR543G

To nie jest typowy klient tylko APClient Router, urządzenia za nim pracują w innej podsieci. W twoim przypadku pozostaje skonfigurować urządzenia w WDS-ie, jeżeli jesteś administratorem urządzeń (login/hasło).
  • REKLAMA
  • #3 10569638
    m2303
    Poziom 14  
    Dzięki! Chyba znów zaproszę dostawcę neta, bo nie wiem, jakie są hasła?
  • #4 10576472
    m2303
    Poziom 14  
    Witam!
    Do kolegi jimasek;
    Czy dostawca neta, konfigurując rutery, nie zblokował na nich usług firewallem?
    Nie mam otwartych portów komunikacyjnych: ftp-21 i telnet-23. Otwarty jest tylko port 80, czyli HTTP!
    Jeżeli zablokował, to jak to odblokować, a jednocześnie zabezpieczyć sieć.
    Pozdrawiam.
REKLAMA