logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Liebherr SideBySide 7273 - jak sprawdzić i naprawić kostkarkę?

Jurek Jurecki 19 Lut 2012 20:47 3365 2
REKLAMA
  • #1 10569593
    Jurek Jurecki
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    od 3 lat jestem użytkownikiem ww chłodziarko-zamrażarki .Ostatnio pojawił się problem z kostkarką a mianowicie wytwarzany jest , nazwałbym to "glut" lodowy - czyli kostki lodu w zamarzniętej wodzie o grubości około 5-8 mm. Dyspenser ma więc problem z podaniem ..... Obejrzałem pojemnik w którym są wytwarzane kostki i wygląda ,że jest cały ale równie dobrze może być jakieś mikropęknięcie ...jak dokładniej sprawdzić lub zdemontować do sprawdzenia ten pojemnik w którym są wytwarzane kostki..... a może to inny problem np jakiegoś elektrozaworu ? proszę o rady i pomoc ....pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10569706
    maciejesiuaga
    Poziom 15  
    Ocena: 78
    najprawdopodobniej problem tkwi w podawaniu wody czyli zraszaniu układ w raz zdyszą na pojemnik lodowacenia wyczyść wszystkie węże wraz z dyszami podająca wodę na pojemnik powinien również znajdować się filtr wodny na kamień to może być główna przyczyna
  • #3 10571134
    Jurek Jurecki
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    podpowiedz jak zdemontować pojemnik "zlodowacenia" ,częściowo zdemomntowałem ale zatrzymałem się .... muszę napewno wyjąć całą "skrzynię " , w której jest też pojemnik do wytwarzania lodu , wyjąłem już boczne zatrzaski ... i co dalej , co rozkręcać coby czegoś nie urwać ? wirnik kręcący slimakiem do wyrzucania lodu na poczatek odkręcic czy nie musze go odkręcać ? itd
REKLAMA