logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowe usunięcie simlocka z SonyEricsson A2 bez boxa, tylko USB DCU-65?

galica7 20 Lut 2012 07:52 3223 10
REKLAMA
  • #1 10570914
    galica7
    Poziom 26  
    Ocena: 68
    Witam chciałbym się dowiedzieć czy jest na dzień dzisiejszy darmowy sposób na simlocka na tą platformę. Kiedyś robiłem to programem ,,aerix'' o ile dobrze pamiętam ale jest on już płatny.Chciałbym zaznaczyć że nie posiadam boxa posiadam tylko standardowy kabel USB DCU-65 . Na innych platformach np.DB2020 wystarczy wgrać patha ale jak jest z A2?? Z góry dziękuję i pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #3 10574868
    galica7
    Poziom 26  
    Nie ma już programów typu Aerix kiedyś?? W sensie ze nie potrzebne były kredyty?? A2 nie jest złamane co do patchy?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 10575381
    galica7
    Poziom 26  
    gracjan55 napisał:
    A2 patchujesz przez zdjecie simlocka, jest to platne i tyle.
    Zrozumiałem że jest to płatne ale żeby nie zakładać następnego tematu chciałem zapytać o patchowanie czy jest to możliwe jak na starszych platformach?
  • REKLAMA
  • #7 10576118
    galica7
    Poziom 26  
    gracjan55 napisał:
    Tak, ale trzeba miec certyfikat brown, robia go online po 15zl.
    A gbybym taki certyfikat wgrał mogę wgrać patha na simlocka??
  • #9 10577454
    galica7
    Poziom 26  
    Ale w każdym serwisie jeżeli ściągną mi simlocka będzie certyfikat brown ?? czy lepiej się tam zapytać??
  • #11 10579323
    galica7
    Poziom 26  
    gracjan55 napisał:
    Zapytaj, bo większość nie robi modyfikacji a inni nie wiedzą co to certyfikat brown. Poszukaj na portalu aukcyjnym, tam były oferty simlocka online.
    Dzisiaj przechodząc koło serwisu zapytałem o sim locka powiedzieli 20zł. Ale nie o tym :D Dowiedziałem się wszystkiego lecz tematu nie zamykam kiedy otrzymam ten telefon popytam w serwisach i w razie czego zapytam o resztę na forum :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości darmowego usunięcia simlocka z telefonu SonyEricsson A2 przy użyciu kabla USB DCU-65. Użytkownik pyta o dostępność darmowych metod, jednak odpowiedzi wskazują, że obecnie nie ma takich opcji. Wspomniano, że program Aerix, który wcześniej umożliwiał takie operacje, stał się płatny. Użytkownicy sugerują, że zdjęcie simlocka z A2 jest płatne i wymaga certyfikatu brown, który można uzyskać online za 15 zł. Wskazano również, że niektóre serwisy mogą oferować usunięcie simlocka, ale warto wcześniej zapytać o dostępność certyfikatu. Użytkownik podzielił się informacją, że w serwisie zaproponowano mu zdjęcie simlocka za 20 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA