Mój brat ma komputer stacjonarny z kartą Geforce 7300 GT, system operacyjny to Win XP 32bity.
Grając w Minecraft ekran zrobił mu się czarny.
Gdy włącza się komputer, po pierwsze widać napis: Brak sygnału wejściowego
. Jednak zaraz po tym widać wstępne napisy. W końcu pojawia się znaczek Windows, jednak po tym znów następuje włączenie się komunikatu: brak sygnału wejściowego. I trwa długo. W pewnym momencie pojawia się pulpit na kilka sekund (z błędami wizualnymi)-jednak nic nie można na nim zrobić, nawet kursor nie chodzi. Potem znów pojawia się komunikat o braku sygnału wejściowego - i tak na zmianę.
Sprawdziłem czy wtyczki są ok podłączone - są. Podłączyłem monitor do mojego komputera (Win7,64bit)- monitor działa bez zarzutu.
Włączyłem tryb awaryjny - udało mi się dostać do Windowsa. Włączyłem tryb VGA - również dostałem się do Windowsa, choć było więcej błędów wizualnych niż w trybie awaryjnym.
Próbowałem przeinstalować sterowniki karty graficznej (bo mniemam, że to z nią jest problem, choć w sumie może coś z płytą główną,hmm) lecz niewiele to dało, błędy wizualne w Windowsie po prostu wyglądają trochę inaczej.
Co jest znamienne - nawet przed oknem Windowsa (np. w Biosie) widać, że coś jest nie tak z grafiką- to znaczy widać wąskie paski lub kropki na ekranie.
Co to może być za problem - martwi mnie szczególnie to, że problem pojawia się jeszcze przed Windows.Nie za bardzo wiem, co mogę w takiej sytuacji zrobić.
-------
NVIDA Geforce 7300 GT VGA BIOS V693
MSI MotherBoard Intel Platform
Version 5.73.22.51.00
256 MB RAM
P965 Neo MSI Broadwater W7235IMS V 1.5
Phoenix AwardBIOS v6.00PG
Intel Pentium Dual 400 MHz
Grając w Minecraft ekran zrobił mu się czarny.
Gdy włącza się komputer, po pierwsze widać napis: Brak sygnału wejściowego
Sprawdziłem czy wtyczki są ok podłączone - są. Podłączyłem monitor do mojego komputera (Win7,64bit)- monitor działa bez zarzutu.
Włączyłem tryb awaryjny - udało mi się dostać do Windowsa. Włączyłem tryb VGA - również dostałem się do Windowsa, choć było więcej błędów wizualnych niż w trybie awaryjnym.
Próbowałem przeinstalować sterowniki karty graficznej (bo mniemam, że to z nią jest problem, choć w sumie może coś z płytą główną,hmm) lecz niewiele to dało, błędy wizualne w Windowsie po prostu wyglądają trochę inaczej.
Co jest znamienne - nawet przed oknem Windowsa (np. w Biosie) widać, że coś jest nie tak z grafiką- to znaczy widać wąskie paski lub kropki na ekranie.
Co to może być za problem - martwi mnie szczególnie to, że problem pojawia się jeszcze przed Windows.Nie za bardzo wiem, co mogę w takiej sytuacji zrobić.
-------
NVIDA Geforce 7300 GT VGA BIOS V693
MSI MotherBoard Intel Platform
Version 5.73.22.51.00
256 MB RAM
P965 Neo MSI Broadwater W7235IMS V 1.5
Phoenix AwardBIOS v6.00PG
Intel Pentium Dual 400 MHz