logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Mozilla Thunderbird z kontem Interia - błąd hasła, co robić?

kocur89 21 Lut 2012 10:02 4764 8
REKLAMA
  • #1 10576367
    kocur89
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Witam!
    Mam następujący problem. Koleżanka prosiła mnie o skonfigurowanie thunderbirda bądź innego klienta poczty z jej kontem email. Konto ma na interii. Problem polega na tym, że przy próbie konfiguracji wyskakuje komunikat o niepoprawnym haśle.
    Próbowałem również konfigurować to konto przez program Incredi mail. Niestety skutek ten sam. Dodam, że ja też mam konto na interii i u mnie przebiegło to bezboleśnie, robiłem to na tym samym komie i tych samych programach. Zmieniałem już hasło na koncie koleżanki, niestety bez skutku, przez stronę www można zalogować sie normalnie. Czy problemem może być tu to, że u niej na skrzynce wisi ok 600 maili a u mnie 30? Już nie wiem w czym może być problem.
    Przedstawię może jeszcze strukture mojego i jej adresu:
    koleżanka: imienazwisko(_at_)interia.pl
    ja: Imie.Nazwisko(_at_)interia.pl

Proszę o jakieś sugestie:)
  • REKLAMA
  • #2 10576463
    bolinio3
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    A spróbuj z inną pocztą albo odinstaluj program thunderbird i wyczyść cleanerem i zainstaluj ponownie i spróbuj jeszcze raz a przy konfiguracji poczta na interia była wylogowana?
  • REKLAMA
  • #3 10576806
    kocur89
    Poziom 15  
    z inna poczta śmiga aż miło, nawet z pocztą interii a na innym koncie śmiga a na tym nie:(
  • #4 10577814
    fifa1k
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 6
    Może coś poprzestawiała radził bym sprawdzić ustawienia na interii.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 10578202
    kocur89
    Poziom 15  
    OK, ale co mogła poprzestawiac na interii, żeby to przestało działać? gdzie tego szukac?
  • #7 10586647
    fifa1k
    Użytkownik obserwowany
    Szukaj tego w opcjach.
  • #8 10590472
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 277
    Serwery i klienty pocztowe mogą przechowywać wiadomości na dwa sposoby - (1)każda wiadomość jest odrębnym plikiem lub (2) wszystkie wiadomości w jednym folderze są przechowywane jednym dużym zbiorczym pliku. Z doświadczenia wiem (zetknąłem się z czymś takim już kilka razy) że jeżeli poczta jest przechowywana w postaci dużych zbiorczych plików to program obsługujący te pliki (serwer w odniesieniu do plików przechowywanych na serwerze lub klient w odniesieniu do plików przechowywanych na/w kliencie) nie radzi sobie z tą pocztą jeśli jej rozmiar przekracza rozmiar dostępnej pamięci RAM. W przypadku klienta nie da się nic zrobić jeżeli przekroczenie rozmiaru nastąpiło na serwerze. W przypadku niektórych (?a może wszystkich?) serwerów pocztowych problem da się rozwiązać zmianami w konfiguracji serwera. Nie wiem czy w interii jest dostępny IMAP. Jeżeli tak to spróbuj skonfigurować klienta do obsługi poczty przez IMAP i sprawdź czy możesz się zalogować przez IMAP. Jeżeli to nie pomoże to jedynym rozwiązaniem będzie zalogowanie się przez WWW i podzielenie całej poczty na mniejsze foldery.
  • #9 10590802
    fifa1k
    Użytkownik obserwowany
    To usuń wszystkie wiadomości.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z konfiguracją klienta poczty Mozilla Thunderbird dla konta e-mail na Interii, gdzie pojawia się komunikat o niepoprawnym haśle. Próby konfiguracji również w programie IncrediMail kończą się niepowodzeniem, mimo że na innym koncie Interii wszystko działa poprawnie. Zmieniono hasło, ale to nie pomogło. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień konta na Interii oraz ewentualne usunięcie wiadomości, które mogą przekraczać limity pamięci. Wskazano również na możliwość korzystania z protokołu IMAP, co może rozwiązać problem z logowaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA