Mam problem, czy jest możliwość dostania się do historii kogoś, kto za pomocą wifi korzysta z mojego internetu? Chciałabym widzieć co dokładnie robił użytkownik.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamSajani napisał:Jeśli masz włączone logowanie na routerze, to możesz je sprawdzić. Będziesz wiedział z jakiego IP po jakich portach szalał, stąd dowiesz się czego używał.Mam problem, czy jest możliwość dostania się do historii kogoś, kto za pomocą wifi korzysta z mojego internetu? Chciałabym widzieć co dokładnie robił użytkownik.
VooVoo napisał:Jeśli masz włączone logowanie na routerze, to możesz je sprawdzić. Będziesz wiedział z jakiego IP po jakich portach szalał, stąd dowiesz się czego używał.
salmon napisał:Nie do końca - w routerze belkin log zwierał lokalne IP i nr portu po którym buszował, teraz włączyłem logowanie na swoim routerze, a logami pochwalę się jutroA włączałeś to u siebie i patrzyłeś, co zawiera taki log ? Bo coś mi się wydaje, że poszedłeś trochę w bajkopisarstwoOwszem, zazwyczaj zawiera zapis operacji wykonywanych przy uruchomieniu routera, otrzymanych / przydzielanych dzierżawach dhcp, alertach firewalla, ale raczej nie ma tam zapisu dokładnie każdego połączenia co do IP-ka, portu, itp. Szkoda RAM-u i mocy obliczeniowej procesora routera w takim prostym, domowym urządzeniu... Poza tym, co koleżance dałby sam log ip-ków i portów ? To jednoznacznie nie określa zawartości pakietu - można tylko snuć przypuszczenia...
Wed, 2012-02-22 06:58:52 - Upnp Log: UPNP ACTION: adding port mapping IntIP 192.168.1.13 IntPort 42930 ExtIP xxx.xxx.xxx.108 ExtPort 42930 Proto TCP
Wed, 2012-02-22 07:22:46 - Upnp Log: UPNP ACTION: deleting port mapping IntIP 192.168.1.12 IntPort 49090 ExtIP xxx.xxx.xxx.108 ExtPort 49090 Proto UDP
Wed, 2012-02-22 07:22:46 - Upnp Log: UPNP ACTION: deleting port mapping IntIP 192.168.1.12 IntPort 49090 ExtIP xxx.xxx.xxx.108 ExtPort 49090 Proto TCP
Wed, 2012-02-22 07:22:47 - Upnp Log: UPNP ACTION: adding port mapping IntIP 192.168.1.12 IntPort 49090 ExtIP xxx.xxx.xxx.108 ExtPort 49090 Proto UDP Sajani napisał:Mam problem, czy jest możliwość dostania się do historii kogoś, kto za pomocą wifi korzysta z mojego internetu? Chciałabym widzieć co dokładnie robił użytkownik.
VooVoo napisał:Chyba o to chodziło autorowi topika - odniosłem wrażenie, że ktoś buszuje dużo w sieci i pytanie brzmi, czy przegląda strony czy zaśmieca łącze np: torrentami
Sajani napisał:wiedzieć jesli to możliwe z jakimi stronami łączył się ktoś ze swojego telefonu.
jurek.adam napisał:Bez przesady, DD-WRT jak najbardziej można wgrać do tego routera.