logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyjąć radio PHILIPS CAR400 z Omegi bez kluczyków?

prubi97 28 Gru 2004 12:08 4614 2
REKLAMA
  • #1 1091672
    prubi97
    Poziom 11  
    Posiadam Omege z tym oto radiem i mam problem bo nie mam doń kluczyków do wyciągania!!!! Czy można wyciągnąć je w jakiś inny "domowy" sposób czy trzeba do serwisu?? Proszę o jakiś dokładny opis i może jakieś fotki...
    Dziękuje i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1091733
    tik_tak
    Poziom 36  
    Ocena: 372
    Podjedź do najbliższego serwisu Opla lub serwisu gdzie naprawiają radia samochodowe i poproś o klucze do wyjęcia tego typu radyjka -po co masz się gimnastykować nie mając ich. Czasami radio jest tak silnie osadzone w półkieszeni że bez przewidzianych do tego prętów nie wyciągniesz jego tylko zniszczysz panel.
  • #3 1091754
    tomcio
    Poziom 26  
    Ocena: 82
    W miesce "wyjmaków" wstaw gwoździe (lub cienkie wkrętaki), czasem tym sposobem można, wyjąc radio, choć jest to kłopotliwe.
    Tym sposobem koledze wyjąłem radio z Punto, nie maiłem przy sobie sprzętu do wyjęcia, a ten "sprzęt" jest w każdym domu.
    Kilka razy tak robiłem jak nie miałem wyjmaków i poszło, ale ostatnio z Corsy nie mogłem, trzeba było oryginał.
    Polecam jednak sprawienie sobie tego, mniej to zajmuje czasu i nie ma problemu z wyjęciem radia.
REKLAMA