logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavillion dv6 - Nie uruchamia się, czarny ekran na starcie

Kiwi0033 24 Lut 2012 17:43 3164 6
REKLAMA
  • #1 10592854
    Kiwi0033
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam dość poważny problem z laptopem, a mianowicie po wyłączeniu go, ten nie chce się ponownie uruchomić. Słychać, że komputer pracuje, diodki na klawiaturze się zapalają, cd coś tam sobie śwista, ale ekran jest czarny i zero reakcji, nie da się nic wcisnąć, wejść do biosa czy cokolwiek. Nawet po zamknięciu ekranu komputer się już nie wyłącza, jedyne wyjście to albo przytrzymać dłużej przycisk power lub wyjęcie baterii. Zdarzyło mi się to kiedyś kilka razy ale było to na tej zasadzie, że włączyłem go od nowa i już wszystko grało za ponownym pierwszym uruchomieniem, a teraz po dziesiątkach prób zero reakcji :/
  • REKLAMA
  • #2 10592892
    GumaWP
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Tu może być dużo możliwości:
    -Uszkodzone MoBo.
    -Uszkodzony Procesor.
    Być może będzie trzeba przeflashować BIOS.
  • REKLAMA
  • #3 10592910
    Kiwi0033
    Poziom 9  
    A jak to zdiagnozować? Jak w ogóle wejść do biosa w tej sytuacji, żeby go przeinstalować?
  • REKLAMA
  • #4 10592957
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1541
    Wylutować kość zaprogramować w programatorze i wlutować ponownie.
  • REKLAMA
  • #5 10592973
    Kiwi0033
    Poziom 9  
    No dobra, a jakieś porady dla przeciętnego użytkownika (jeśli jest taka możliwość oczywiście ale słabo to widzę jak nie da się w nic wejść :/ )? Nie znam się na lutowaniu itp, czy w takim przypadku pozostaje mi serwis?
  • #7 10814158
    Kiwi0033
    Poziom 9  
    Wyszło na to, że uszkodzona została płyta główna.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z laptopem HP Pavilion dv6, który nie uruchamia się, a ekran pozostaje czarny mimo działania diod i napędu. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak uszkodzona płyta główna (MoBo) lub procesor. Wskazówki dotyczące diagnostyki obejmują możliwość przeflashowania BIOS-u, jednak dla przeciętnego użytkownika zaleca się oddanie laptopa do serwisu, zwłaszcza po stwierdzeniu uszkodzenia płyty głównej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA