Witam. Chciałbym prosić o poradę przy programowaniu stm32 przez RS232. Mianowicie chodzi o to, że bez programatora mogę programować (przynajmniej tyle wiem) jedynie za pomocą Flash Loader Demonstrator. W tym programie trzeba posiadać pliki w formacie .hex lub .bin i ja nie wiem jak uzyskać format takiego pliku. Próbowałem w Keilu skompilować program (w wyniku również powstaje plik .hex), ale wywala mi błąd:
F:\Programy\Keil\ARM\INC\ST\STM32F10x\stm32f10x.h(80): error: #35: #error directive: "Please select first the target STM32F10x device used in your application (in stm32f10x.h file)"
Target not created
W opcjach flash w zakładce debug mam włączone use symulator. Czy dam radę uzyskać w Keilu ten plik hex bez programatora? Jeśli nie to czy jest jakiś program, który z programu napisanego w C lub ASM wygeneruje mi .hex? Będę wdzięczny za odpowiedź, pozdrawiam
F:\Programy\Keil\ARM\INC\ST\STM32F10x\stm32f10x.h(80): error: #35: #error directive: "Please select first the target STM32F10x device used in your application (in stm32f10x.h file)"
Target not created
W opcjach flash w zakładce debug mam włączone use symulator. Czy dam radę uzyskać w Keilu ten plik hex bez programatora? Jeśli nie to czy jest jakiś program, który z programu napisanego w C lub ASM wygeneruje mi .hex? Będę wdzięczny za odpowiedź, pozdrawiam