Witam, mam następujący problem (albo nie problem).
Gdy dłużej używam laptopa na pełnym zasilaniu np. gram w Need for Speed The Run (tnie trochę) albo Cityville na Facebooku to tak się grzeje, że się po prostu sam chyba ochronnie się wyłącza. Potem muszę chwilę odczekać i mogę znów go włączyć. I nie wiem o co chodzi.
Jak teraz piszę tego posta to temperatury wg SpeedFan są następujące:
HD0: 43C
Temp1: 27C
Temp2: 0C
GPU: 57C
Core 0: 51C
Core 1: 47C
Ale jak włączę np. wspomniane Cityville co Core 0 i 1 potrafi skakać do 79C, aż w końcu laptop się wyłączy jak dłużej w to gram. Co może być tego przyczyną?
Dodam, że laptop ma rok i używam podkładki chłodzącej (aczkolwiek jest trochę przymała, bo to laptop 17' i lekko wystaje po obu stronach).
Co powinienem zrobić? Dzwonić po serwis czy coś na własną rękę?
(info:
Laptop Dell Inspirion 17R - N7010, Windows 7 Home Premium, Service Pack 1
Intel(R) Core(TM) i5 CPU, M460 @ 2,53GHz, pamięć 4GB
Grafika ATI MObility Radeon HD 5470)
Gdy dłużej używam laptopa na pełnym zasilaniu np. gram w Need for Speed The Run (tnie trochę) albo Cityville na Facebooku to tak się grzeje, że się po prostu sam chyba ochronnie się wyłącza. Potem muszę chwilę odczekać i mogę znów go włączyć. I nie wiem o co chodzi.
Jak teraz piszę tego posta to temperatury wg SpeedFan są następujące:
HD0: 43C
Temp1: 27C
Temp2: 0C
GPU: 57C
Core 0: 51C
Core 1: 47C
Ale jak włączę np. wspomniane Cityville co Core 0 i 1 potrafi skakać do 79C, aż w końcu laptop się wyłączy jak dłużej w to gram. Co może być tego przyczyną?
Dodam, że laptop ma rok i używam podkładki chłodzącej (aczkolwiek jest trochę przymała, bo to laptop 17' i lekko wystaje po obu stronach).
Co powinienem zrobić? Dzwonić po serwis czy coś na własną rękę?
(info:
Laptop Dell Inspirion 17R - N7010, Windows 7 Home Premium, Service Pack 1
Intel(R) Core(TM) i5 CPU, M460 @ 2,53GHz, pamięć 4GB
Grafika ATI MObility Radeon HD 5470)