logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reinstalacja Windows 7 bez płyty Na notebooku ASUS X52J

masiwmatiz 28 Lut 2012 19:21 16929 4
REKLAMA
  • #1 10611763
    masiwmatiz
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam. Dostałęm dzisiaj Laptopa ASUS X52J drągą wymiany nabyłem go od innego użytkownika. Chciał bym się dowiedzieć jak mam wykonać reinstalacje systemu? HDD jest podzielony na dwie partycję ~140 i ~500 (dysk ~640gb). Na mniejszej jest zainstalowany system. Są tam foldery ze sterownikami i jakieś inne pliki. Druga jest kompletnie pusta. Nie ma żadnej partycji rekowery ani nie mam żadnej płyty. Przy starcie systemu nie mam żadnych informacji jakie klawisze za co są odpowiedzialne. Mam innego laptopa MSI którego kupiłęm osobiście i tam jest taka partycja RECOWERY z której wykonuje się reinstalacje systemu. Układ plików na pierwszej partycji wygląda tak jak na zdjęciu. Możliwe że wcześniejszy użytkownik przekopiował zawartość partycji RECOWERY na systemową?

Reinstalacja Windows 7 bez płyty Na notebooku ASUS X52J

Popraw pisownię i zmień sposób wklejenia grafiki: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
    [jankolo]
  • REKLAMA
  • #2 10615117
    key
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Witam,

F9 przy starcie nie przynosi rezultatu?
  • REKLAMA
  • #3 10615294
    konrad_gom
    Poziom 18  
    Ocena: 45
    Partycja Recovery, jeśli jest, to jest ukryta, dlatego jej nie widzisz. Włącz laptopa i przyciskaj, tak jak pisał kolega wyżej, F9.
  • REKLAMA
  • #4 10615391
    masiwmatiz
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Tak zgadza się narobiłem niepotrzebnie paniki. F9 przy starcie i się reinstaluje. Zdziwi mnie brak partycji RECOWERY widocznej w moim komputerze gdyż w drugim Laptopie firmy MSI jest ona widoczna i myślałem poprostu że poprzedni użytkownik ją usunął. Pozdrawiam dziękuje za zainteresowanie tematem.
  • #5 10616309
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Prosiłem o coś.
REKLAMA