logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SEGGER J-Link V8 chiński - brak napięcia VTarget po aktualizacji oprogramowania

hacker17 29 Lut 2012 12:11 2384 3
REKLAMA
  • #1 10614391
    hacker17
    Poziom 17  
    Ocena: 49
    Mam taki problem szukałem już po forum ale nie znalazłem odpowiedzi mam nadzieje ,że mi pomożecie :) Więc tak kupiłem J-Linka SEGGER V8 JTAG oczywiście jest to podróba chińska i wszystko działało tak jak trzeba. Próbowałem z programem TrueSTUDIO i pomigałem sobie diodka później zainstalowałem sterowniki SEGGER J-Link ARM i tu dalej coś nie chciał działać. Jedna taka jeszcze rzecz bo napięcie VTarget wczesniej miałem 3.3V a po tych zmianach jest 0V i moim zdaniem tu jest największy problem . Ponieważ wyskakują błędy właśnie z tym związane. Wydaje mi się że jak zainstalowałem SEGGER to on sam sobie zrobił aktualizacje oprogramowania mojego chińczyka i dlatego to nie chce działać .
    Płytkę sprawdzałem pod względem elektrycznym miernikiem i nie zauważyłem żeby było coś uszkodzonego , mam nadzieje że pomożecie koleżanki i koledzy jak by go naprawić .
  • REKLAMA
  • #2 10638227
    hacker17
    Poziom 17  
    Czy miał ktoś już takie problemy ? Czy spotkał się ktoś z takimi problemami ? Wgrywał ktoś może software do J-Linka ?
  • REKLAMA
  • #3 10667709
    hacker17
    Poziom 17  
    Zmieniłem wersje oprogramowania na J-link ARM 4.40a i nic to nie pomogło ale moim zdaniem najważniejsze jest to ze przypadkowo nie wiedząc o tym zmieniłem wsad jaki znajdował się w środku programatora co w potwierdzeniu na zdjęciu , czy miałby ktoś pomysł jak by to cofnąć z powrotem ??? lub wgrać od nowa ten starszy wsad którego nie mam ?? Procesor na jakim oparty jest programator to AT91SAM7S64 czekam na pomysły ...

• #4 10668505
    megao
    Poziom 25  
    Ocena: 91
    Pozostaje złożyć reklamację u sprzedawcy.

Sprawdź połączenia elektryczne, być może jest zimny lut.

Korzystam z J-Linka oryginalnego i chińskiej podróbki, zainstalowane mam sterowniki Seggera i jak do tej pory (odpukać) podróbka działa. Mało prawdopodobne żeby firmware sam się zaktualizował. Są dwie opcje, albo kupiłeś kiepski egzemplarz, albo coś namieszałeś.

Jeśli się uprzesz i masz trochę doświadczenia (a może odwrotnie ;) to możesz skorzystać z tego:
    http://www.sonsivri.to/forum/index.php?topic=21516.25
    lub
    http://www.sonsivri.to/forum/index.php?topic=41726

Od pewnego czasu dostępna jest oryginalna wersja J-Linka w wersji edu w naprawdę rozsądnej cenie. Wychodzi mniej więcej 6x taniej niż wersja komercyjna, więc warto się zastanowić czy kupować podróbkę czy oryginał edu.
REKLAMA