logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć prędkość internetu TP z 1 Mb do 6 Mb w bloku?

inigram 29 Lut 2012 15:27 1135 3
REKLAMA
  • #1 10615055
    inigram
    Poziom 1  
    Witam. Otóż mam problem z TP. Nie długo kończy mi się umowa i chcę ją przedłużyć,na chwilę obecną mam prędkość 1mb, ale wraz z przedłużeniem umowy chciałbym zwiększyć prędkość. I tu zaczyna się problem. Gdy dzwonię do TP w sprawie zwiększenia prędkości to mówią mi ,że nie mogą mi jej zwiększyć bo moje łącze jest do tego nieprzystosowane. Wspomnę też że sąsiedzi którzy mieszkają około 10-20m(ten sam blok) ode mnie mają 6mb w TP i działa im bez problemowo. I tu prośba do was, czy możecie powiedzieć mi jaką mogę mieć prędkość na podstawie tych parametrów? ( modem jaki posiadam to livebox)
    Jak zwiększyć prędkość internetu TP z 1 Mb do 6 Mb w bloku?
  • REKLAMA
  • #2 10616231
    terrade
    Poziom 36  
    Ocena: 8
    Masz bardzo wysokie tłumienie, zaniżoną synchronizację (może nieprzypadkowo), dość niski Margin (Sygnał / Szum). Oczywiście opcja "do 6 Mb/s" pójdzie, ale mocno niepełna np. 4 Mb/s, a dodatkowo stabilność jest niepewna. Jeśli Margin nie skacze i nie pojawia się nagle dużo błędów oraz nie rwie synchronizacji to można zaryzykować (w razie co darmowa migracja w dół). W innym przypadku bierz 2 Mb/s (o ile system TP to przepuści).
  • REKLAMA
  • #3 10617044
    karol.ecw
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    wyrzuć live boxa i kup porządny router to opcja do 6 mB będzie dzialac stabilnie :)

Dodano po 1 [minuty]:

mi przy tłumieniu 63,5 i marginiesie 6,5-9 1 mb dziala w miare stabilnie :)
  • #4 10617181
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA