Witam,
jak moglibyście się spodziewać nie mam zielonego pojęcia o VBA. trochę coś tam łyknąłem kiedyś, ale jak jeszcze do tego dorzucić mam excelowskie komendy to wymiękam.
potrzebuję Waszej pomocy.
Mam w Arkusz1 cztery kolumny (od D do G) z różnymi danymi
tekst / liczba1/ liczba2 / liczba3
okraszone formułami (np. G8=(F8-E8)/K4387, G6=E8*323.3)
Chciałbym za pomocą makra utworzyć dla wierszów 5-300 (z Arkusza1 które są już wklepane) nowe arkusze, kolejne po sobie zawierające dane tylko z jednego wiersza, w dowolnym miejscu (np. w B1:B4 w każdym z nowych arkuszy).
Arkusz5 -> d5:g5
Arkusz6 -> d6:g6
Jeszcze gdyby się udało to utworzyć w formułach (tj. zmiana na Arkusz1 powoduje zmiany w ArkuszN) to byłoby super.
Doszedłem do takiego etapu:
ale... to chyba... nie to
bo 1) nie działa 2) nie wiem jak kopiować formułę (nie komórkę) niżej... to co jest wyżej to jakaś sklejka z google. nie sugerujcie się tym. wkleiłem żeby nie było że nie próbowałem sam zrobić
z góry dziękuję.
update:
to jest mi do pracy potrzebne, szkoły dawno pokończyłem. więc liczę na podpowiedź. oczywiście gotowiec to zawsze gotowiec pzdr.[/syntax]
jak moglibyście się spodziewać nie mam zielonego pojęcia o VBA. trochę coś tam łyknąłem kiedyś, ale jak jeszcze do tego dorzucić mam excelowskie komendy to wymiękam.
potrzebuję Waszej pomocy.
Mam w Arkusz1 cztery kolumny (od D do G) z różnymi danymi
tekst / liczba1/ liczba2 / liczba3
okraszone formułami (np. G8=(F8-E8)/K4387, G6=E8*323.3)
Chciałbym za pomocą makra utworzyć dla wierszów 5-300 (z Arkusza1 które są już wklepane) nowe arkusze, kolejne po sobie zawierające dane tylko z jednego wiersza, w dowolnym miejscu (np. w B1:B4 w każdym z nowych arkuszy).
Arkusz5 -> d5:g5
Arkusz6 -> d6:g6
Jeszcze gdyby się udało to utworzyć w formułach (tj. zmiana na Arkusz1 powoduje zmiany w ArkuszN) to byłoby super.
Doszedłem do takiego etapu:
Kod: text
ale... to chyba... nie to
z góry dziękuję.
update:
to jest mi do pracy potrzebne, szkoły dawno pokończyłem. więc liczę na podpowiedź. oczywiście gotowiec to zawsze gotowiec pzdr.[/syntax]